Депутати Чернівецької облради пропонують повернути уроки християнської етики в школах
Освіта і наука
12.06.2021
У школах Чернівецької області хочуть запровадити предмет "Основи християнської етики". Такий проєкт рішення зареєстрували депутати облради від міжфракційного об’єднання "За моральність, духовність та християнський шлях".

Депутати планують звернутися до очільників громад та рекомендувати вивчати цей предмет. Водночас якщо за рішення проголосують, пропонують виділити з обласного бюджету гроші на підручники з християнської етики для учнів 6-7 класів. Про це йдеться на сайті suspilne.media

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Семеро депутатів підготували проєкт рішення та звернення. У ньому пов'язують кількість розлучень, самогубств та випадків вживання алкоголю й наркотиків з відсутністю "підходу держави щодо утвердження сімейних цінностей".

Відтак хочуть рекомендувати викладати в школах християнську етику.

Депутати рекомендують викладати християнську етику за підручниками буковинки Марії Влад. На заняття зможуть приходити діти, чиї батьки дадуть на це згоду.

Одна з навчальних програм, над якою працювала Марія Влад, передбачає "формування патріотичної та громадянської свідомості", а також "християнських моральних чеснот".

Мама учениці 4 класу Лілія Дрешівська підтримує введення християнської етики в школах. Розповідає, що таку дисципліну викладали і їй. Жінка ходить з дочкою до церкви та навчає її християнства вдома.

"Підтримую цю дисципліну, бо загальнодержавні закони й закони моралі схожі. Наприклад, заповіді про "не вбий", "не кради" — дітям говоритимуть про це простіше, — каже Лілія.

Депутат облради Олександр Шкурідін – один з тих, хто долучився до написання проєкту рішення. За його словами, необхідно донести до суспільства важливість життя на основі християнських принципів.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Освіта і наука
Останні новини
Останні новини