«Держава зробить усе, щоб у кожного була можливість відзначити Пасху вдома», — Президент
08.04.2020
У зверненні до українців щодо заходів, яких вживає держава для протидії коронавірусу, Президент Зеленський окремо зупинився на святкуванні Великодня в цьому році

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Ми перебуваємо в постійному діалозі з главами всіх Церков», запевнив він і додав, що сподівається, що всі глави Церков максимально сприятимуть тому, щоб люди залишалися вдома.

«Вже цієї неділі відзначатимуть Пасху християни західного обряду. Ми опинилися в ситуації, коли мусимо змінювати свої традиції заради саме здоров’я та життя. Зі свого боку ми зробимо все, аби забезпечити трансляцію богослужінь на телевізійних каналах. А вас я прошу згадати Божу заповідь про любов до ближнього. У часи коронавірусу найкращий прояв такої любові  це не створювати ближньому небезпеку для здоров’я та життя.

Держава зробить усе, щоб у кожного була можливість відзначити Пасху вдома.

Сподіваюсь, що всі глави Церков максимально сприятимуть такому рішенню. Адже розуміють відповідальність, яку вони несуть за безпеку своїх прихожан».

Читайте також: Рада церков звернулася до Уряду щодо забезпечення свободи віросповідання та богослужінь під час карантину

Президент пообіцяв, що вже зовсім скоро українцям повідомлять про державне бачення святкування Великодня у цьому році.

«У боротьбі з коронавірусом є одна дуже небезпечна річ думати, що це тебе не торкнеться. Той, хто вважає, що йому не 70, а значить він у безпеці, що в нього якийсь особливий імунітет, а тому можна не носити маску, не мити руки з милом, не дотримуватися дистанції і взагалі можна не сидіти вдома, той сильно помиляється та ризикує. А тому, будь ласка, дійте за дуже простою формулою: будете вдома будете здорові», наголосив Зеленський у зверненні, яке поширив офіційний сайт Глави держави.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: risu.org.ua

Всеукраїнський Собор це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини