Дев'ятирічний хлопчик з ДЦП пройшов марафонську дистанцію та зібрав 100 тис. доларів на благодійність
16.06.2020
Дев'ятирічний хлопчик з церебральним паралічем і аутизмом пройшов марафонську дистанцію по своїй вулиці за допомогою ходунків

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Тобіас Уеллер дев'ятирічний хлопчик, який живе в Шеффілді, північна Англія. У неділю він поставив свій особистий рекорд: пройшов 26,2 милі. На останньому етапі марафону його вітали сусіди і доброзичливці, пише CNN.

Згідно його сторінці JustGiving, Тобіас не може стояти або ходити без сторонньої допомоги і потребує підтримки при виконанні більшості дій, але, натхненний Томом Муром, ветераном війни, який зібрав мільйони для Національної служби охорони здоров'я Великобританії, прогулюючись по своєму саду напередодні свого 100 річчя, Тобіас поставив свої цілі в марафоні.

Минулого місяця Тобіас планував пройти кілометр (0,6 милі) пішки по місцевому парку, але не зміг цього зробити через обмеження, пов'язані з коронавірусів.

Читайте також: Справжній герой! Ходячи на ходунках, британський 100-річний ветеран зібрав 36 мільйонів доларів на лікування коронавірусу

«Потім я почув про капітана Тома і подумав, чому б мені не використовувати ходунки, щоб спробувати завершити марафон, гуляючи кожен день по своїй вулиці», сказав він на відео напередодні марафону, визнавши, що це буде «гігантським випробуванням».

На початку карантину Тобіас міг проходити максимум 50 метрів в день, але в міру того, як він наближався до завершення свого випробування (а це зайняло у нього 70 днів, за даними інформаційного агентства PA Media), він став проходити до 750 метрів (півмилі) в день.

«Не можу повірити, що пройшов марафон, це просто приголомшливо, сказав він Sky News. Мені подобається, коли мої сусіди вболівають за мене. З кожним днем ​​я стаю все сильнішим. Це таке гарне почуття».

На даний момент Тобіас зібрав понад 81600 фунтів стерлінгів ($ 100700). Це вже на 50 тис. фунтів стерлінгів більше, ніж його первинна мета 30 тис. фунтів стерлінгів для Шеффілдської дитячої лікарні та школи Paces School, яка надає підтримку дітям і дорослим з неврологічними захворюваннями, включаючи і самого Тобіаса.

Мати Тобіаса, Рут Гарбутт, сказала, що вони збираються продовжити піші прогулянки і планують пройти 50 кілометрів (31 милю).

«Я так, так рада, що він завершив свій марафон. Він дуже добре впорався. Він так старався протягом усього шляху. Він дійсно досяг величезної мети», сказала вона.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

За матеріалами gcshelp.org

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!