17 дітей загиблих героїв із Сумщини пройшли реабілітацію та відновлення в християнських родинах США. Новий проект допомоги
Новини Всеукраїнського Собору
23.08.2023
17 дітей із Сумщини, чиї батьки загинули, захищаючи Україну, повернулися додому після відпочинку та реабілітації у США. Вони провели час у Джорджії в рамках проекту United for Ukrainian Kids.

Даний проєкт організували з американської сторони ГО «Together Ministry» та з української сторони – ГО «Всеукраїнський Собор». Також до того, щоб змогла виїхати група дітей зі Сумщини, доєдналися партнери Сумська обласна військова адміністрація та «Сумська Християнська Церква».

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Проєкт United for Ukrainian Kids – це 3-4-тижнева програма, що передбачає проживання українських дітей, які постраждали від російської агресії, в турботливих сім'ях в США. 

Вже відбулося три поїздки дітей в США. Остання група дітей перебувала в Атланті з 18 липня до 8 серпня. 

Важливою складовою здоров’я дитини є її емоційний та духовний стан. Тому дітям пропонували консультації з фахівцями, щоб допомогти їм впоратися з можливими психологічними проблемами внаслідок війни й отримати надію. І для цього з 24 по 28 липня був проведений денний табір «ТИ НЕ ОДИН».

Щоб урізноманітнити час перебування в гостях, дітей залучили до культурної, творчої та громадської діяльності. Вони відвідали Музей Кока-Коли і Океанаріум, Капітолій штата Джорджія, церкви та інші цікаві місця. Цей досвід дав їм змогу дізнатися про особливості американської культури і менталітету.

З особливою теплотою діти згадували сім’ї американців українського походження, які піклувались про них всі ці три тижні.

Мета проєкту U4UKids - реабілітація і відпочинок 3000 українських дітей, у яких загинув батько, захищаючи Україну від російської агресії.

Війна зробила тисячі українських дітей сиротами або напівсиротами. Повернути батьків їм не зможе вже ніхто, але ми можемо підтримати їх, допомогти, подарувати тепло свого серця, просто обійняти.

Проєкт фінансується NGO «Together Ministry», сім'ями приймаючої країни, а також партнерами та донорами. Але цих коштів все одно недостатньо, тож для того, щоб цей проєкт і далі продовжував існувати, йому необхідна фінансова підтримка. Окрім того, важлива й будь-яка інша допомога, увага, піклування та подарунки.

Новини Всеукраїнського Собору