Дитячий гурт «Нотки» завітав до Рівного з благодійним концертом
09.01.2020
Відомий дитячий гурт “Нотки” завітав з благодійним концертом у Рівне та зібрав близько тисячі людей. Зібрані кошти з продажу білетів передали дівчинці для придбання слухового апарату.

З концертною програмою гурт “Нотки” завітав у Рівне не вперше, а от новим досвідом для юних співаків став благодійний концерт, до якого вони готувалися по-особливому:

«Репетицій було багато, кожної суботи по дві години. Бувало, що співали з 11-ї і аж до 13-ї години. Сьогодні ми збираємо гроші для однієї дівчинки, яка їх дуже потребує», – Карина Майор, учасниця гурту «Нотки».

В рамках концерту зібрали кошти у розмірі 26 тисяч гривень для 5-ти річної Марійки Хильчук, якій лікарі встановили діагноз двобічної сенсоневральної глухоти. Ще у вересні їй провели операцію на одне вушко, проте, на інше дівчинці потрібен слуховий апарат. Вартість такого – близько 47 тисяч гривень.

«Ми плануємо і надалі організовувати такі благодійні концерти, бо ж це – стиль нашого життя та служіння – допомагати людям, які цього потребують. Сьогодні ми вручили всю необхідну суму матері дівчинки, якій потрібно придбати слуховий апарат»,  – співорганізатор благодійного концерту, координатор обласного осередку Всеукраїнського Собору Олександр Третяк.

Мама однієї з учасниць гурту та його керівниця Ліза Кравчук розповідає, що «Нотки» виконують лише україномовні пісні, адже, на її думку, нині не так багато українських дитячих гуртів, які записують пісні рідною мовою:

«На такі пісні завжди є попит, це завжди актуально. Для того, щоб ці пісні використовували у школах, ми з батьками вирішили віддавати всі фонограми безкоштовно. Тобто це такий своєрідний соціально-благодійний проект».

Гурт «Нотки» – це колектив творчих діток Волині у складі 4 дівчат і 4 хлопців. У репертуарі християнські пісні українською мовою. Керівник гурту та автор пісень - композитор та музикант Ліза Кравчук. Колектив сьогодні відомий далеко за межами рідного міста, адже юним виконавцям доводилося неодноразово виступати на святкових концертах в різних містах, зокрема у Києві та Харкові, а також відвідувати дитячі табори.

Всеукраїнський Собор закликає міста України ініціювати у своїх регіонах подібні заходи, адже це є своєрідним проявом Божої, жертовної любові через нас. Об’єднавши свої зусилля і ресурси, ми можемо допомогти багатьом людям, які потребують підтримки.

____________________

Оперативна та докладна інформація на наших акаунтах у соціальних мережах:

Telegram-канал — t.me/ukrsobor

Facebook — https://www.facebook.com/ukrsobor/

Instagram – https://instagram.com/sobor_ukr

Останні новини
Останні новини