У США дозволили експерименти над тканиною людського ембріона
Загрози та виклики
10.05.2021
Адміністрація Байдена скасувала постанову Трампа, якою заборонялися експерименти над тканинами людського ембріона у всіх державних лабораторіях

Свого часу ця заборона була ухвалена за сприяння пролайф-груп, які вимагали етичного поводження з тілами вбитих дітей.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Намір скасувати накладені Трампом обмеження демократи висували давно. Приводом поновити дозвіл став відкритий лист понад сотні науковців, які відразу після інавгурації Байдена вимагали від нового президента негайно скасувати обмеження на дослідження тканини плоду людини, пише c4u.org.ua.

Тепер вченим надається можливість на свій розсуд обирати постачальника тканин, що поновлює правила, які діяли до заборони. Коли до переліку дозволених для експериментів тканин і організмів додаються тіла абортованих дітей, то це дає додаткову вигоду клінікам, які проводять аборти.

Експерименти над частинами людських ембріонів найчастіше використовуються для дослідження перебігу різних хвороб, для випробування вакцин та у дослідженнях стовбурових клітин. Вигоду від цього отримують абортарії як основні постачальники людських тканин. Найбільша мережа абортивних клінік Planned Parenthood вже потрапляла у скандали із торгівлею частинами абортованих дітей, а нова легалізація дає їм колосальні вигоди.

Використання тканин людських ембріонів має очевидні етичні заперечення. Нещодавно ми чули про дослідження іспанських вчених, які в китайському інституті створили химеру (гібрид людини і мавпи). Коли одним наказом можна зрушити межі біоетики, то ми стаємо на небезпечний шлях визнання авторитету людини і її волі понад базові принципи буття, понад Бога, що означає посягання людини на самовільне визначення Істини.

Читайте також: В Індії люди, що перехворіли на COVID-19, почали інфікуватися рідкісним “чорним грибком”

Але навіть якщо держава жорстко обмежить сфери досліджень, в будь-якому випадку для експериментів використовуватимуться частини тіл вбитих дітей, що ніколи не може бути етично виправданим.

У багатьох державах пролайф-групи вимагають впровадження законів про етичне ставлення до тіл вбитих дітей, адже легалізація та суспільне схвалення абортів починається з дегуманізації ненароджених дітей. Належне поховання дитини вже є нагадуванням і визнанням, що це не просто тканини і біоматеріал, а людина.

У День Матері варто згадати не лише цінність матерів, які дають нове життя, але й мільйони прикладів невдалого материнства, коли жінки відмовляються від благословення, яким є діти, і вбивають ще не народжених синів і дочок. Ця практика є чи не найцинічнішим вбивством, бо здійснюється з дозволу держави проти беззахисних дітей.

За матеріалами grants.nih.gov, the-scientist.com, nytimes.com

Джерело: c4u.org.ua

____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини