Вперше в історії України близько 1 тис євангельських християн балотується на місцевих виборах: Форум «Україна напередодні виборів»
Новини Всеукраїнського Собору
03.10.2020
1 жовтня 2020 року Всеукраїнський Собор провів Форум «Україна напередодні виборів», присвячений духовній настанові кандидатів у депутати місцевих рад, аби дати їм дороговказ та убезпечити від можливих конфліктів у міжпартійних відносинах, закликати до тісної взаємодії зі своїми церквами, підбадьорити до праці та відстоювання християнських цінностей. У його роботі взяли участь керівники протестантських церков України, члени Ради Євангельських Протестантських Церков України та Української Міжцерковної Ради, Координатор Всеукраїнського Собору, кандидати-християни, що балотуються до органів місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У 2020 році вперше в історії України безпрецедентна кількість християн балотується до місцевих рад від різних політичних сил. Загалом по Україні балотується на виборах близько 1 тис кандидатів-протестантів з різних конфесій.

У зв'язку з цим, Всеукраїнський Собор запускає гарячу лінію та Координаційний штаб по допомозі церквам та майбутнім депутатам-християнам.

Координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов у своїй доповіді наголосив: “Практично всі великі та найбільш заможні країни світу були побудовані протестантами, які незламно стояли за віру... Але в минулому столітті наші брати та сестри заспокоїлися і багато з них відійшли від впливу на політику, владу, розвиток власних країн, що призвело до серйозних негативних наслідків в соціально-економічній та духовній сфері багатьох країн”.

Також Турчинов провів аналіз загроз і криз, які наразі має Україна, і розповів як місцеві громади можуть на це впливати.

До учасників Форуму також звернулися глави церков. Зокрема, Голова Духовної Ради Всеукраїнського Собору Валерій Антонюк наголосив на тому, якими критеріями мають керуватись християни голосуючи за тих чи інших кандидатів.

“Духовна необізнаність, безпринципність або відверте нехтування Божими законами кандидатів на владні посади є сигналом для християн утриматися від їх підтримки... Бог усе контролює і знає, хто керуватиме нашою державою. Однак участь християн у цьому є важливою і необхідною. Адже щоб бачити позитивні переміни, потрібно відповідально ставитися до свого вибору і обирати до влади людей за критеріями, що відповідають Божому Слову та нашим християнським очікуванням.”, - зазначає Валерій Антонюк. 

В рамках роботи Форуму була звершена молитва за наших братів і сестер — кандидатів до органів місцевого самоврядування. 

Учасниками Форуму було прийнято Резолюцію, у якій закликали Церкви активно підтримати на місцевих  виборах 25 жовтня 2020 р. кандидатів у депутати з числа євангельських віруючих та інших християн, а особливо тих, хто підписав Декларацію кандидата-християнина, взявши на себе зобов’язання у своїй подальшій роботі активно відстоювати духовні та моральні цінності. 

“Просимо усіх християн при визначенні того, за кого віддати на виборах свій голос, керуватися насамперед тим, які цінності сповідує той чи інший кандидат і закликом Слова Божого: «Вибери з-між усього народу людей здатних, богобоязних, людей надійних, некористолюбних» (Вих. 18: 21). Також просимо молитися про Боже благословення виборів і майбутнього нашої країни, дарування мудрості і відповідальності у день голосування.”, - йдеться у Резолюції.

Також ухвалено рішення, аби кандидати до органів місцевого самоврядування підписували Декларацію кандидата-християнина, у якій зобов’язуються у своїй подальшій роботі активно відстоювати духовні та моральні цінності. 

Участь у виборах і подальша робота євангельських віруючих в органах  місцевого самоврядування є дуже важливою, адже саме вони, будучи депутатами місцевих рад, зможуть багато зробити для просування духовних цінностей у своїх містах, населених пунктах і регіонах, сприяння діяльності місцевих релігійних громад, захисту і утвердження сімейних цінностей, розширення допомоги соціально незахищеним верствам, роботи з молоддю, впровадження у закладах освіти програм з християнської етики та підготовки до подружнього життя на засадах християнських цінностей. 

Всеукраїнський Собор закликає молитися, аби Господь благословив проведення виборів і майбутнє нашої країни, дарував мудрість і відповідальність для усіх, хто братиме участь у виборах, благословив віруючих кандидатів до органів місцевого самоврядування.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Новини Всеукраїнського Собору