Голови християнських церков України закликали до загальної молитви і посту за Україну
Новини Всеукраїнського Собору
25.03.2020
Голови християнських церков України записали відеозвернення зі закликом приєднатися до Дня загальної молитви і посту про Божий захист над Україною.

Заклик Митрополита Епіфанія долучитися до молитви та посту 25 березня

"Кожен із нас, як і мільйони людей у всьому світі, зараз переживає складний період змін – і зовнішніх, і внутрішніх. Змін в усьому, що раніше здавалося таким звичним, сталим і зрозумілим. Карантин ніби поставив світ довкола нас на паузу, змусив відмовитися від важливих повсякденних речей, особистого спілкування та зустрічей з рідними, друзями, колегами, позбавив можливості пересуватися у просторі та подорожувати, а дітей – щоденних забав і пізнання довкілля. Багато хто нині відчуває пригнічення й розгубленість, втративши контроль над ситуацією. Так, коронавірус буквально «закрив» людей вдома, але він «відкрив» дещо інше – те, що було приховане: недоліки в системах нашого життєзабезпечення, в організації життєдіяльності громад, у життєвих пріорітетах. А головне – він спонукав переосмислити наше ставлення до цінного дару Божого – здоров’я й життя, причому не лише власного, але й усіх, хто знаходиться поруч із нами.

Церква – завжди зі своїм народом, навіть у найскладніші часи. Тож і в нинішній ситуації ми не лишаємось осторонь, а свідчимо про свою віру у справах, адже саме це є тим діяльним добром, до якого покликана кожна людина. Приміщення, які є в моєму розпорядженні як Митрополита, за потреби будуть надані для прийому хворих. Тож найближчими днями вони будуть підготовлені, щоби у разі необхідності прийняти потребуючих обстеження чи лікування. Так ми будемо робити всюди, де є можливість та буде потреба, в єпархіях по всій Україні. Тож і цей непростий період пройдемо пліч-о-пліч разом. Так, як це було в буремні часи Революції гідності, коли Свято-Михайлівський Золотоверхий собор та трапезний храм святого апостола і євангелиста Іоана Богослова першими відчинили свої двері для борців за правду і на певний період стали не лише духовною підтримкою, а й рятівним та надійним прихистком та навіть операційною. Щоб Церква, як і раніше, – допомагала своєму народові, пам’ятаючи настанову Священного Писання: «Носіть тягарі один одного, і так здійсните закон Христа» (Гал. 6: 2).

Сьогодні Священний Синод дав роз’яснення, що через запровадження державною та місцевою владою посилених обмежень на пересування та зібрання можна, щоби богослужіння у храмах звершували лише священнослужителі та церковнослужителі, без особистої присутності мирян. Ми й надалі будемо звершувати богослужіння, приносити Безкровну Жертву за всіх і за все, знаючи, що кожен із вас долучається до нашої спільної молитви з дому, вмикаючи онлайн чи телетрансляцію. В інший час – протягом всього тижня – двері наших храмів залишатимуться відкритими для кожного, для особистої молитви, спілкування, прийняття Таїнств.

Вже завтра, 25 березня, о 12:00, долучаючись до заклику Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, під час спільної всеукраїнської молитви онлайн ми єдиними вустами проситимемо у Господа захисту від цієї згубної хвороби, допомоги у боротьбі з пандемією, а також будемо молитися за медичних працівників та всіх, хто жертовно служить ближнім.

Тож навіть у вимушених умовах зовнішніх обмежень Православна Церква України – з вами!

Церква з тобою."

 

Заклик Валерія Антонюка долучитися до молитви та посту 25 березня

Заклик Блаженнішого Святослава долучитися до молитви та посту 25 березня

Заклик Олександра Рудинця долучитися до молитви та посту 25 березня

Заклик Віталія Кривицького долучитися до молитви та посту 25 березня

Заклик Анатолія Калюжного долучитися до молитви та посту 25 березня

Заклик Володимира Велечука долучитися до молитви та посту 25 березня

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков (Оновлюється)

Новини Всеукраїнського Собору
Останні новини
Останні новини