Археолог стверджує, що гора Синай виявлена ​​в Саудівській Аравії
Європа та світ
12.10.2021
Експерти вважають, що нарешті знайшли одне з найсвятіших місць у Біблії – за багато кілометрів від того місця, де раніше вважалося, що воно існувало. Гора Синай виявлена ​​в Саудівській Аравії

Біблійна археологічна організація The Doubting Thomas Research Foundation стверджує, що знайшла справжню гору, куди, згідно зі Старим Завітом, Мойсей повів ізраїльтян, – гору, оповиту димом, вогнем і громом, – на вершині якої Мойсей отримав від Бога Десять заповідей.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Але насправді організація стверджує, що гора Синай, одне з найсвятіших місць єврейської, християнської та ісламської релігій, – це Джабал Макла, що лежить у гірському масиві Джабал аль-Лауз на північному заході Саудівської Аравії, пише slovoproslovo.info.

«Однією з основних причин, чому деякі вчені стверджують, що Вихід є міфом, є те, що мало або зовсім немає доказів того, що біблійні записи були знайдені на традиційній горі Синай на Синайському півострові в Єгипті», – сказав президент Фонду Райан Мауро, який є Близьким Сходом.

“Але що, якщо ці вчені дійсно шукали неправильне місце? – зазначив він. – Перемістіться на Аравійський півострів, і ви знайдете неймовірно переконливі докази, що відповідають біблійній розповіді».

Джабал Макла має почорнілі вершини, наче випалені сонцем або вогнем, і лежить біля пляжу Нувейба, де вчені знайшли під водою сліди людей, де Бог міг розділити воду для Мойсея та ізраїльтян.

Хоча за ними їхали єгиптяни на колісницях, коли ізраїльтяни досягли суші по той бік води, море поглинуло єгиптян. За словами шведського вченого доктора Леннарта Моллера, у коралах у цій місцевості була виявлена ​​колісниця, корали мали форму колісниці, бо метал і дерево зітліли.

Читайте також: Україна та Європейський Союз підписали довгоочікувану угоду про "відкрите небо"

На шляху від пляжу до можливої ​​гори Синай є велика розколена скеля з ознаками водної ерозії, попри те, що вона перебуває посеред пустелі.

“Ми віримо, що цей визначний орієнтир може бути скелею, яку Бог наказав Мойсею вдарити, і тоді вода потекла з чудесним забезпеченням ізраїльського народу водою”, – сказав Мауро.

Експерти також виявили місце, яке, здавалося, було жертовником біля підніжжя гори, подібне до вівтаря, який, як кажуть, Мойсей побудував біля підніжжя гори Синай з нетесаного каміння.

Також неподалік є кладовище, яке, як вважає Мауро, є місцем, де Мойсей був побив поклонників золотого теляти за ідолопоклонство.

“Неподалік від гори є місце покрите зображеннями людей, які поклоняються бикам і коровам, – сказав Мауро. –  І що дійсно важливо, це те, що ці петрогліфи ізольовані від цієї області. Вони не висічені по всій горі“.

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Європа та світ
Останні новини
Останні новини