Капелани тюремного служіння під час карантину надають допомогу у місцях позбавлення волі
25.05.2020
Капелани тюремного служіння Союзу Церков «Слово життя» у будь-яких умовах шукають можливість нести служіння

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Під час пандемії, коли адміністрація та засуджені у колоніях, як і інші громадяни країни, опинилися перед обличчям проблеми світового рівня, вони швидко відгукнулися та взяли участь у вирішенні кількох проблемних ситуацій.

У місцях позбавлення волі доволі часто виникають питання з постачанням засобів особистої гігієни та масок для обличчя. Щонайменше в трьох областях капеланам вдалося взяти участь в забезпеченні цієї потреби, вчасно відреагувавши на прохання про допомогу. Керівництво Полтавської виправної колонії №65, Вінницької ВК №86, Райковецької ВК №78 висловили подяку за своєчасну та необхідну підтримку у вигляді матеріалів та фінансів.

Читайте також: Адаптивний карантин: поради для церков і влади

Також капелани «підставили своє плече» у питанні повернення звільнених до місця проживання на прохання Міністерства юстиції та служби пробації України. Служителі багатьох конфесій об’єдналися в цій важливій справі та зробили вагомий внесок у життя тих, хто мав потребу доїхати додому. Перевозили звільнених з майже з усіх областей, іноді подорож тривала з Закарпатської до Харківської області. Служителі робили цю справу в межах своєї області та далі на кордоні з іншою передавали цю естафету.

Приймаючи таку допомогу, люди були шоковані фактом, що капелани з різних християнських конфесій, відкладаючи свої особисті справи, єдналися у бажанні прийти на допомогу. Кожній особі, яку супроводжували, було проповідане Євангеліє.

Союз Церков «Слово життя» висловлює велику подяку церквам Союзу, окремим спонсорам, а також друзям Християнської місії «Євангельське милосердя Слово життя», які брали фінансову участь у цих проєктах, та особливу подяку капеланам за здійснення практичної допомоги.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: wolukr.org

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини