Церква «Христос є відповідь» подарувала переселенцям відпочинок у Карпатах
Добрі справи
12.07.2022
Майже 60 осіб, серед яких – переселенці з Луганської, Донецької, Харківської та Запорізької областей, відпочивали у мальовничих українських Карпатах разом з рівненською церквою «Христос є відповідь»

Для людей, які більшою чи меншою мірою постраждали через війну в Україні, ця поїздка стала не просто відпочинком, а певною реабілітацією після пережитого.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як розповідають учасники серед неймовірно красивої природи, вони хоч на короткий час забули про свої страхи та біди, пише svitogliad.com.

«Вдячні церкві «Христос є відповідь» за можливість побувати у Карпатах. Ми задоволені й вражені побаченим. Кожний день був насиченим і ми відпочивали тілом, духом і душею. Мені дуже сподобалися загальні зібрання, на яких нам розказували цікаві історії й показували змістовні відеоролики. Хотілося слухати й слухати», – розповіла Наталя Малюга з м. Харків.

Програма таких поїздок завжди насичена. Так і цього разу: кожного дня відбувалися екскурсії мальовничими місцями Карпат, тематичні спілкування, загальні зібрання, де усі разом молилися за Україну, слухали мудрі поради із Біблії. Особливо присутнім сподобалися та запам’яталися вікторина і пікнік. Вікторина зазвичай проходить у перші дні, щоб гості могли познайомитися і налагодити контакт. Беручи участь в інтелектуальних (на знання Біблії та інші) та рухливих іграх (хто швидше з’їсть кукурудзяні палички та інші), команди набирають бали й за перемогу отримують смачний торт. Пікнік проходив у мальовничому містечку Ворохта на березі річки Прут. Усіх присутніх пригощали смачною польовою кашею, приготованою за домашнім рецептом.

Для малечі організували багато конкурсів та ігор, розповідали цікаві історії. За гарну поведінку дітки отримували бали, за які могли на ярмарку придбати собі гарну і корисну річ.

«Це було неочікувано і приємно, що церква «Христос є відповідь» запросила нас в Карпати. Нам сподобалася така насичена і цікава програма. Ми отримали чудові враження від прекрасних краєвидів, познайомилися з хорошими людьми різного віку. Кожний подав для мене приклад як не здаватися і бути лояльними один до одного. Дуже сподобалося, що все робилося однодушно, згуртованою командою. Надихнули проповіді Тараса Володимировича, який говорив про те як важливо впустити у серце Бога, щоб Він міг змінювати життя на краще», – своїми враженнями поділилася Наталя Шульц із м. Сєвєродонецьк Луганської області.

Кожна екскурсія була по-своєму особливою і залишила в пам’яті гостей незабутні враження. Учасники поїздки покорили найвищу точку України гору Говерлу, на позашляховиках піднялися на гору Рокита, відвідали Буковель, пройшлися стежками Довбуша, побували біля водоспаду Пробій.

«Враження від цієї поїздки неможливо передати словами. Важко виділити якийсь один аспект, тому що усе було особливим. Мені вдалося піднятися на Говерлу і я дуже вдячна Богові, що Він дав мені сили, здоров’я, витривалості здійснити цей підйом. Я сама собі довела, що це можливо зробити. На Говерлі надзвичайні краєвиди, від яких перехоплює дух. Я відчула повне перезавантаження і не відчуваю ніякої втоми, а навпаки – прилив сил для подальших перемог. Також мене запам’яталися наші щирі молитви за нашу багатостраждальну Україну, наших мужніх захисників та захисниць», – поділися Валентина Яворська, домогосподарка із м. Рівне.

На базі відпочинку у місті Яремче (Івано-Франківської області), де проживали учасники поїздки, були й інші переселенці. Користуючись нагодою, команда церкви «Христос є відповідь» провела офтальмологічну клініку, де кожен охочий отримав безкоштовно консультацію лікаря та необхідні окуляри у подарунок.

«Не зважаючи на непросту ситуацію у нашій країні, Бог дозволив нам привезти людей в Карпати на відпочинок. Приємно, що ми могли послужити жителям зі сходу України. Ми організували чимало екскурсій. Окрім цього чималу увагу приділяли для духовної частини, тобто проводили зібрання, на яких проповідували Євангеліє, обговорювали актуальні питання. Люди підходили й ставили різні запитання, тому що хотіли комусь відкрити те, що наболіло у їхніх серцях. Я вважаю, що такі поїздки позитивно впливають на серце і душу людини. Ми віримо, що відбудуться добрі переміни у житті багатьох людей завдяки таким виїздам», – розповів пастор церкви Тарас Сень.

Нагадаємо, що це уже 28 благодійна поїздка в Карпати за 5,5 років служіння церкви «Христос є відповідь» у м. Рівне.

Прес-центр церкви «Христос є відповідь»

Джерело: svitogliad.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Добрі справиДопомога під час війниХристиянський світ
Останні новини
Останні новини