Як Хорватія стимулює сім’ї щодо народження дітей
Все для сімей
01.11.2021
Прем’єр-міністр Андрій Пленкович підтвердив, що уряд зніме обмеження на виплати по вагітності та пологах, додавши, що це є частиною плану уряду на поточний термін

Повідомлення з’явилося після того, як Jutarnji list вперше опублікував історію про те, що матері будуть отримувати повну зарплату під час декретної відпустки.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Ми докладемо зусиль, щоб створити фіскальні можливості, щоб дозволити цей крок», – також сказав Пленкович. Про це повідомляє  rodyna.org.ua.

Протягом других шести місяців відпустки по вагітності та пологам сімейна допомога тепер становить максимум 5654 куни (753 євро).

Відповідаючи на запитання, коли саме буде скасовано обмеження на виплати по вагітності та пологах, Пленкович сказав, що рішення про це ще не прийнято.

«Ми проведемо ще одну нараду щодо фінансового плану на наступний рік, але я вірю, що під час другого терміну ми обов’язково це зробимо. І все одно це було заплановано», – сказав він.

Читайте також: Ми потребуємо програм, які готуватимуть не тільки до шлюбу, але й до подружнього життя - Папа Франциск

Оскільки загальна необхідна сума значна, журналісти запитали у Пленковича, звідки візьмуться кошти. У відповідь прем’єр-міністр сказав, що будуть проведені міжвідомчі консультації, щоб побачити, скільки буде коштувати цей захід, але найважливішим є виживання нації.

«Якщо немає людей, усі наші інвестиції мають менший сенс. Демографічна політика дуже важлива», – сказав він.

Пізніше Jutarnji list повідомляв, що батьки, які були недостатньо мотивовані використовувати відпустку по догляду за дитиною, матимуть право на принаймні 15 днів відпустки для допомоги матері.

Джерело: rodyna.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для сімейЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини