Київ буде доплачувати щомісяця по 9 посадових окладів медикам, що працюють з хворими на коронавірус
21.04.2020
Лікарі за березень отримають до 50 тис. гривень зарплати

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Влада Києва встановила столичним медикам доплати в розмірі 11–17 тисяч гривень за роботу з коронавірусом. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає ukr.lb.ua.

"Столичні лікарі, які працюють із пацієнтами з підозрою на коронавірус і з хворими на COVID-19, отримали доплати до заробітної плати за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату в розмірі 9 посадових окладів. На це з міського бюджету виділили майже 10,8 млн гривень. У середньому доплата за березень медперсоналу, який працює з хворими на коронавірус, складе лікарям 17 тисяч гривень, медичним сестрам 13 тисяч гривень, молодшому медперсоналу 11 тисяч гривень", розповів Кличко на брифінгу у вівторок.

Читайте також: В Україні коронавірус виявили вже у 1074 медиків

Лікарі за березень отримають 30–50 тисяч гривень зарплати, медсестри 25–30 тисяч гривень, молодший медперсонал 20–25 тисяч гривень.

Ще 12,4 млн гривень виділили на доплати працівникам Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які входять у виїзні бригади або дезінфікують автомобілі "швидкої допомоги".

"В середньому за цей період лікарі Центру отримають премію 9800 гривень, фельдшери 5500 гривень, а санітари 1900 гривень", розповів Кличко.

Всеукраїнський Собор закликає всіх християн молитися про Божий захист для медиків, аби Господь давав їм сили, наснаги та міцність духа. Оберігав їх родини та благословляв їх. Адже саме вони зараз на передовій та потребують Божого захисту та покрову.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: ukr.lb.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!