В Івано-Франківську відбулася Всеукраїнська конференція з медичного капеланства
Християнський світ
20.09.2022
В Івано-Франківській архиєпархії УГКЦ 19 вересня відбулася Всеукраїнська конференція «Капеланство в охороні здоров’я: український досвід та перспективи»
У заході взяв участь Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, конференція розпочалася зі спільної молитви. На заході були присутні гості зі всієї України: духовенство, керівники медичних закладів та департаментів, директори різних медичних програм, медичні капелани та інші запрошені, пише risu.ua.

На початку до усіх присутніх звернувся о. Ярослав Рохман, голова комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Учасників конференції від імені митрополита Володимира (Війтишина) привітав протосинкел Івано-Франківської архиєпархії о. Степан Балагура: "Від імені нашого митрополита Володимира мені дуже приємно привітати кожного з вас у нашому архиєпархіальному управлінні УГКЦ. Вітаємо пана міністра, головних лікарів, ректорат медичного університету та всіх присутніх".

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у виступі наголосив: "Якщо глянути на Європу чи США, то ми не зустрінемо жодної мультидисциплінарної команди, яка буде функціонувати без духівника. Ми у свою чергу робимо все те, щоб у медичних закладах України це питання було юридично врегульовано. На днях був підписаний наказ, у якому вказується, що капелани стають професіоналами із вищою не медичною освітою. Думаю, через місяць наказ буде юридично врегульованим. Тобто з’являється можлитвість у штат ввести духівника".

Сестра Севастіяна Карвацька, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я запевнила міністра, що Церква "представить найкращий продукт, який буде працювати у закладах охорони здоров’я України". Вона розповіла, що на вишколи, які тривають впродовж двох років, запрошуються священики інших конфесій, які проходять навчання разом із греко-католиками і отримують однаковий сертифікат".

Про актуальний стан медичного капеланства в Україні, здобутки та виклики розповів п. Сергій Убогов — генеральний директор Директорату медичних кадрів, освіти та науки МОЗ України.

Джерело: risu.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Більше рубрик та новин тут 

Християнський світСуспільство Здоров'я