Депутати чеського парламенту хочуть закріпити консервативний шлюб у конституції
Європа та світ
03.08.2022
Понад п'ятдесят чеських депутатів разом із кількома міністрами внесли пропозицію про конституційне закріплення шлюбу як союзу між чоловіком і жінкою.

Поправка має на меті змінити поточну редакцію статті 32 Хартії основоположних прав і свобод: «Батьківство та сім’я перебувають під охороною закону» на: «Батьківство, сім’я та шлюб як союз чоловіка та жінка перебуває під захистом закону».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Закріплення шлюбу як постійного союзу одного чоловіка та однієї жінки, навколо якого формується сім’я яка є основним соціальним середовищем, у якому народжуються та виховуються діти, міцно утвердилося в нашому цивілізаційному колі та існує кілька тисяч років», – йдеться в пояснювальній записці пропозиції.

Палата депутатів отримала повний текст поправки в четвер. Загалом його підписали 54 депутати від кількох партій. Однак вони не мають більшості для внесення змін до Конституції. Для цього потрібна більшість у три п’ятих – 120 депутатів.

Президент Мілош Земан вже оголосив про підтримку нової пропозиції. Як повідомляв раніше чеський новинний сайт Prehledne24, Земан заявив, що «якщо буде пропозиція внести зміни до Конституції, де шлюб визначається як союз між чоловіком і жінкою, я, без сумніву, підтримаю це».

Законопроект є реакцією на попередню пропозицію, подану в червні. Тоді Партія чеських піратів запропонувала відкрити шлюб для всіх. Однак ця пропозиція тоді не пройшла, і уряд зайняв щодо неї нейтральну позицію. Президент Земан, однак, сказав, що якщо подібний законопроект на користь шлюбу для всіх буде ухвалений, він накладе на нього вето.

Джерело: cne.news

Європа та світ
Останні новини
Останні новини