Локдаун у Києві: спортклуби закривають, метро і транспорт працюватимуть
Covid-19
23.03.2021
Київ не зупинятиме роботу громадського транспорту, проте він працюватиме з суворим дотриманням протиепідемічних норм

Метро продовжить працювати, а от спортклуби вже закривають.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 березня ухвалили, що громадський транспорт курсуватиме з наповненістю не більше 50% місць.

Вирішувати, чи обмежувати роботу транспорту в "червоних зонах", буде місцева влада. Раніше це робив лише уряд. Таке рішення ухвалив у понеділок Кабінет міністрів.

Тепер рішення щодо обмежень на автотранспорті та залізниці у регіонах "червоної зони" ухвалюватимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області.

З 20 березня Кабмін офіційно вніс Київ в "червону зону" карантину, обмеження набирають чинності з 23 березня.

Станом на 22 березня Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська області та Київ є "червоними зонами" за показниками поширення коронавірусу.

Транспортний колапс

Громадський транспорт у Києві продовжує працювати у звичайному режимі, але з обмеженим числом пасажирів — не більше 50% від посадкових місць.

Раніше в КМДА заявляли, що громадський транспорт повинен працювати з урахуванням карантинних правил і обмежень. На думку першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, зупинка транспорту призведе до колапсу в місті.

У КМДА також повідомили, що обмежуватимуть кількість пасажирів в метро, закриваючи частину дверей. Проте поки що цього не практикували.

Читайте також: Українська економіка у 2020 році скоротилася на 4%

"Якщо велика кількість людей в ранкові або вечірні години пік, — частина дверей у вестибюлі станцій буде закриватися, і потік людей буде мінімізуватися", — зазначив заступник міського голови Володимир Бондаренко.

Що заборонено в "червоній зоні"

У регіонах, які потрапили до "червоної зони", заборонена робота кафе і ресторанів, ТРЦ, непродовольчих ринків, проведення масових заходів та робота шкіл.

Серед обмежень "червоної зони" є заборона на роботу спортзалів. Серед обмежень для Києва окремо виділили заборону на роботу басейнів.

Так, увечері 22 березня мережа одного з найбільших спортклубів Sport Life повідомила, що з 23 березня закриває своє клуби у Києві та Одесі. З початку березня спортзали зачинили у Чернівцях та Житомирі.

У Київській області з неділі у мережі спортклубів закриті басейни, але тренажерні зали працюють.

Працюватимуть садочки, а богослужіння дозволені лише за умови дотримання карантинних вимог.

Зараз головною інтригою залишається, чи обмежуватимуть роботу залізниці. І якщо так, то у якому форматі.

Україна входить до п'ятірки великих країн Європи з найбільш критичною ситуацією з ковідом, аналізують ситуацію у Київській школі економіки.

За прогнозами експертів, вже у квітні можуть ввести локдаун у всій країні.

Джерело: bbc.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Covid-19
Останні новини
Останні новини