Кабмін підписав меморандум з гарантіями не підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду
Суспільство
09.02.2021
Теплокомуненерго мають отримати компенсацію

У цьому опалювальному сезоні тарифи на централізоване постачання тепла і гарячу воду підвищуватися не будуть.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це йдеться в меморандумі, який у вівторок підписали Кабінет міністрів (в особі міністра розвитку громад і територі Олексія Чернишова і в.о. міністра енергетики Юрія Вітренко), профільний регулятор НКРЕКП, "Нафтогаз" і мери Києва, Житомира, Одеси й Бучі. Ще кілька міських очільників взяли участь в підписанні дистанційно, пише lb.ua.

На церемонії були присутні прем'єр Денис Шмигаль і заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Тарифи на тепло та гарячу воду не будуть підвищуватись у цьому опалювальному сезоні. Щойно офіційно закріпили це в меморандумі з місцевою владою. Це один із восьми кроків нашої команди щодо розв'язання тарифного питання", — прокоментував підписання меморандуму Шмигаль.

Офіс президента повідомив, що меморандум передбачає, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла до кінця опалювального періоду 2020-2021 років. Для них передбачили відстрочку оплати за природний газ та компенсацію різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

Читайте також: Легалізація зарплати і захист працівників: уряд пропонує офіційно визначити поняття трудових відносин

Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

"Нафтогаз України" в свою чергу повинен розробити й запровадити до 1 вересня довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це, на думку підписантів, дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Нагадаємо, що з січня 2021 року в Україні скасували пільговий тариф на електроенергію, а з лютого держава на два місяці обмежила вартість газу на рівні 6,99 грн за кубометр.

Джерело: lb.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

 

Суспільство