Мільярд доларів виділять на університети, що просуватимуть ліберальні цінності
08.02.2020
На щорічному міжнародному саміті в Давосі мільярдер Джордж Сорос заявив про амбітні плани пришвидшеного впливу на суспільство. Він озвучив намір вкласти 1 млрд доларів аби створити глобальну мережу університетів для виховання кадрів, які будуть боротися з авторитарними урядами та зміною клімату. Здається благий намір, але чи все так насправді?

Сорос далекий від України?

Можливо, мало хто знає, хто такий Сорос, але після його слів: “серед своїх проектів найбільше пишаюся прогресом, якого досягнуто в Україні” (сайт Фонду “Відродження”), ми маємо зрозуміти що його вплив для України є вельми серйозним, а тому варто знати, які цінності він сповідує, бо все це буде відчувати наша країна через його структури.

Отже, хто такий Джордж Сорос? Джордж Сорос – американсько-угорський фінансист та інвестор, який відомий тим, що використовує свої багатомільярдні статки для просування ліберальних демократичних меседжів у світі, особливо у країнах колишнього соціалістичного табору в Східній Європі.

Зараз його статки перевищують $8 млрд, не рахуючи ті мільярди, які він передав своїм структурам. Сорос фінансує десятки різноманітних освітньо-культурних переважно західних програм, проектів і навіть цілі університети, як, наприклад, Центрально-Європейський університет у Будапешті.

Він відкрито сповідує антихристиянські цінності і докладає багато зусиль і фінансових ресурсів, щоб популяризувати аморальні, антихристиянські погляди. Сорос  фінансує широке коло питань – від прав меншин та захисту біженців до лібералізації політики щодо наркотиків та боротьби з мовою ненависті (www.irf.ua).

За словами Олександри Кужель, яка в 90-ті займала посаду голови Національного аудиторського комітету України, структури Сороса були ключовими лоббістами наркотичної метадонової програми "Ми воювали проти самої ідеї - метадонової замісної терапії. Вона дозволяє зняти ломку у наркозалежних, але при цьому деструктивно впливає на організм, розм'якшуючи кістки. По суті, це метод евтаназії. Найгірше те, що знімаючи ломку, такі люди йдуть за наркотиком. Далі передоз і смерть. - Структури Сороса впроваджували ідею замісної терапії за допомогою своїх "грантових" організацій. Метою, з якої структури філантропа з такою наполегливістю просували ідею замісної терапії, Кужель називає контроль над поставками ліків в Україну.

Боротьба з мовою ненависті” — це нині один із найпотужніших інструментів ліберальних та ЛГБТ-організацій за кордоном, аби блокувати та штрафувати і карати за всі негативні інформаційні меседжі у пресі, соцмережах та всьому медіапросторі, які висловлюють християни щодо одностатевих шлюбів та різних збочень чи аморальних ініціатив. Фактично, будь-яке зауваження чи заява про гріховність якоїсь поведінки, протест проти якихось ініціатив, декларування біблійних позиції щодо гріховних речей легко трактуються як “мова ненависті”, і це дає інструмент для блокування, штрафів та кримінального переслідування. Дана ініціатива є одним із ключових напрямків роботи структур, пов'язаних із Д. Соросом.

Зі слів Сороса на щорічному Міжнародному економічному форумі в Давосі у 2020 році зрозуміло, що він збирається втілити свої плани в життя якнайшвидше, а, зважаючи на його матеріальні ресурси, цей проект буде реалізований в найближчі роки. Також мільярдер не приховує, що націлений на конкретні політичні зміни: «Беручи до уваги надзвичайну кліматичну ситуацію і заворушення у всьому світі, не буде перебільшенням казати, що 2020 рік і наступні кілька років будуть визначати не тільки долю Сі та Трампа, але і долю світу».

Враховуючи те які основні напрямки фінансують нині структури Д.Сороса, зрозуміло що ті університети та учбові центри, які створять боротьби з кліматичними змінами та авторитарними урядами будуть активно розвивати та нав'язувати ліберальні ідеї, що є ворожими для християнства. Така освіта має на меті ліволіберальну індоктринацію та породжує таких же випускників для державних і громадських структур. Таким чином Сорос робить грандіозну інвестицію в майбутнє лівих.

Угорщина зрозуміла небезпеку діяльності Сороса

У 1991 році в столиці Угорщини - в Будапешті був відкритий Центрально-Європейський університет з ініціативи Сороса. Цей університет випустив майже 14 тисяч студентів та аспірантів з 133 країн світу. Джордж Сорос не шкодував грошей, щоб зробити з ВНЗ справжній оплот лібералізму та прогресивізму прямо в центрі Будапешта. Це стало викликом для прем'єр-міністр Угорщини Віктора Орбана – прихильника правих консервативних ідей.

У квітні 2017 року, розуміючи небезпеку ідей, які пропагуються в учбових закладах Сороса, Угорський парламент ухвалив пакет законів "Стоп Сорос". Ці закони дали змогу видворити із Угорщини Фонд Джорджа Сороса «Open Society Foundation», Центрально-Європейський університет та інші структури. (https://www.dw.com)

Сорос і Україна. Чи є небезпека?

Як зазначається на сайті Фонду “Відродження” Джордж Сорос зазначив: серед своїх проектів найбільше пишаюся прогресом, якого досягнуто в Україні.

Окрім цього у рейтингу впливу в Україні в кінці 2019 року одне зі ЗМІ поставило Д.Сороса, як другу людину за впливом в Україні після Президента України. Такі сигнали показують те, що ми не усвідомлюємо те, що він насправді має дуже потужні важелі впливу в Україні, а відповідно ліберальні ідеї будуть дедалі сильніше просуватися в усіх сферах.

Отже, невипадковим є те, що ми бачимо зараз, як на рівні Парламенту та міністерств, зокрема,  Міносвіти, Мінсоцполітики та інших органів, розпочата активна робота по обмеженню свободи слова та віросповідання (Законопроект 0931, 2693) боротьбу з сімейними цінностями (заборона програми “Основи сім'ї”, саботування програм, щодо сімейної політики) та просування гендерної ідеології (включення цих позицій у Новий Трудовий кодекс та інші закони, запровадження гендерних уповноважених у всіх організаціях та установах) та інші ініціативи.

Фонд Джорджа Сороса «Open Society Foundation»(який Орбан видворив із Угорщини) також активний на території України. Він діє через інший фонд, також заснований Соросом. Він називається Міжнародний фонд «Відродження». Його відкрили ще у далекому 1990 році. Він є частиною регіональної мережі Фонду Сороса у Східній та Центральній Європі. У період з 1990 по 2010 роки на різні проекти Фонду виділили близько $ 200 млн.

Фонд розподіляє гранти між різними неурядовими організаціями на проекти, пов`язані з освітою, культурою, захистом прав людини, розвитком громадянського суспільства, просуванням ліберальних ідей в Україні та євроінтеграцією. На жаль, в більшості ці кошти спрямовують на проекти, що лобіюють підтримку фемінізму, ЛГБТ, різноманітних гендерних програм тощо. Більшою небезпекою за втілення лобістських програм є формування цілої плеяди молодих людей у владі з лівими, антихристиянськими цінностями.

За неперевіреною інформацією, що поширюється в соцмережах, нібито структури Сороса готуються до запуску свого університету для виховання керівних кадрів в Україні, і замахнулися на те, щоб створити свій заклад на базі Національної академії державного управління при Президентові України.

Всеукраїнський Собор закликає активно молитися, щоб влада України не йшла на догоду ліберальним силам, а відстоювала національні цінності. Закликаємо, щоб християни не стояли осторонь, але використовувати всі можливі засоби для просування позитивних ініціатив, захисту сімейних та біблійних цінностей та формування молодого покоління на моральних засадах.

Фото: 112.ua

____________________

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах, щоб першими дізнаватися актуальні новин:

Telegram-канал — t.me/ukrsobor

Facebook — https://www.facebook.com/ukrsobor/

Instagram — https://instagram.com/sobor_ukr