День сім'ї 2024 в Україні: нова дата, історія свята та традиції під час війни
Суспільство
15.05.2024
Привітання з Міжнародним днем сім’ї 2024 року, які можна відправити найріднішим: картинки, проза, вірші. Не забудьте привітати усіх членів своєї родини

Родина відіграє особливе значення у житті багатьох людей. Це притулок і гавань для близьких людей у найважчі часи, особливо під час повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Міжнародний День сім'ї: історія свята

Міжнародний день сім'ї, заснований Організацією Об'єднаних Націй у 1993 році, став офіційним святом у всьому світі вже наступного року, а в Україні його почали відзначати з 2023 року, повідомляє NV.

Ще у 2023 році, в Україні День сім'ї святкували 8 липня, але ця дата збігалася з російським святом сім'ї, любові та вірності. У липні 2023 року, президент України Володимир Зеленський за указом № 455/2023 змінив дату святкування Дня сім'ї з 8 липня на 15 травня, що відповідає Міжнародному дню сім'ї, встановленому ООН у 1993 році. Таким чином, у 2024 році, День сім'ї в Україні вперше буде відзначатися 15 травня.

ООН ініціювала Міжнародний день сім'ї для підвищення уваги до проблем, пов’язаних із сім'єю та взаєминами в ній. Щороку Міжнародний день сім'ї відзначається з особливою темою, такою як проблеми бідних сімей, здоровий спосіб життя у родині, виховання дітей, сімейні традиції, роль батька або матері тощо. Це також день для висловлення вдячності за безмежну любов і підтримку, які надають найближчі люди, і для визнання різноманітності нашої глобальної спільноти.

День сім'ї: традиції

Сім'я — найбільший скарб у житті. Особливо сильно це відчувається у складний воєнний час, адже під час війни в Україні День сім'ї стає надто чутливим святом, оскільки багато чоловіків і жінок перебувають на військовій службі.

У День сім'ї традиційно проводяться освітні та святкові заходи — тематичні конференції, благодійні акції, концерти. Однак головне завдання цього дня — приділити увагу близьким людям. Заплануйте сімейний обід або вечерю, вирушайте разом на пікнік, згадайте разом своє генеалогічне дерево. Якщо немає можливості особисто зустрітися з рідними, то постарайтеся зателефонувати їм і висловити слова любові та подяки за все світле і добре, що вони принесли у ваше життя.

Сімейний кодекс України визначає шлюб як союз чоловіка та жінки, тому гомосексуальним парам буде відмовлено в офіційній реєстрації шлюбу.

Привітання у прозі

▪ У день сім’ї я всі бажаю, щоб кожен пам’ятав: Сім’я – найважливіше. Сім’я – це люди, які любитимуть тебе попри все. Сім’я – це добро, підтримка, любов, затишок, добробут. Нехай у кожній сім’ї буде мир та злагода. Щастя всім!

▪ Українці завжди шанували сім’ю, найбільш цінними є родинні зв’язки. Від батька до сина, від бабусі до внучки, передаються духовні цінності досі. Саме сім’я є найбільшим багатством, тією основою, платформою, на якій будується все. Тож зичимо Вам любити і цінувати своїх батьків, прабатьків, дітей та внуків, сестер та братів. Бажаємо Вам відчувати любов і шану до кожного брата-українця, знати і вірити у те, що у Вас є завжди родинна підтримка, що українці – одна велика сім’я!

▪ Вітаю тебе з Днем сім'ї, любові та вірності! Бажаю, щоб всі три ці складові завжди були у твоєму житті! Нехай сім'я оберігає, підтримує і зігріває своїм теплом. Любов нехай приносить щастя, а вірність дає впевненість у тому, що так буде завжди!

▪ Немає міцнішого на землі союзу, ніж щаслива і дружна сім'я. Це і початок нового життя, і продовження прекрасного роду, і шанування святості традицій. Сім'я – це найбільше щастя, яке людина може створити сама. Сьогодні, в Міжнародний день сім'ї, мені хочеться побажати: нехай дитячий сміх лунає всюди, а рідні будуть вірною опорою. Нехай вас завжди зігріває тепло любові. Бажаю вашій родині бути квітучою, дружною і згуртованою. Добробуту і добра всім родинам!

▪ Сім'я – це найдорожчий і найцінніший скарб. Тому в Міжнародний день сім'ї бажаю, щоб родина була тихою і затишною гаванню. Нехай підтримка найрідніших допомагає впорається з будь-якими труднощами. Нехай всередині сім'ї буде мир і любов!

▪ Вітаю з Міжнародним днем сім'ї! Бажаю величезного сімейного щастя, душевності, любові, ніжності, турботи та уваги. Нехай почуття єднання і привітності завжди гріє вас в будь-яку погоду, в будь-який час року. Бережіть один одного і будьте щасливі!

▪ Без перебільшення можна сказати: сім'я – це найважливіше, чим багата людина. Опора, тил, підтримка, розуміння. Нехай же сьогодні кожен згадає про своїх рідних і близьких, подзвонить, напише, привітає і порадіє за те, який скарб у нього є. З міжнародним днем сім'ї, дорогі!

▪ Справжня цінність в житті – це рідні та близькі люди. Вітаю з Днем сім'ї та бажаю взаєморозуміння, щастя, райдужних планів і безліч цікавих занять. Нехай сім'я завжди буде міцною скелею, захистом від негараздів і розрадою в неприємностях. Любові, краси, доброго майбутнього, достатку і спільного розвитку!

▪ Сьогодні, в Міжнародний день сім'ї, хочу вам побажати здоров'я і щастя. Нехай ваше сімейне вогнище завжди горить і дарує тепло. Взаєморозуміння та підтримки, терпіння, сил, любові та щасливих днів.

▪ Всіх вітаємо з міжнародним днем сім'ї! Сім'я має величезне значення для кожної людини. Бажаю кожній родині багато "палива", найважливішого – кохання, тепла, довіри, віри, терпіння, вміння чекати, прощати, творити, підтримувати. Бережіть один одного, живіть в гармонії!

Привітання: вірші

▪ Немає нічого важливішого в житті

За рідних людей та вашої сім'ї!

Сьогодні всім ми побажаємо,

Щоб сім'ї берегли свої,

Любіть близьких і поважайте,

Даруйте їм своє тепло,

Уваги більше приділяйте,

Адже з ними вам пощастило!

▪ Сім'я – це мама і тато,

Сім'я – це радісний сміх.

Сім'я – це дитинства етапи,

Сім'я – дорога в життя для всіх.

Бабулі, дідусі та онуки,

Братики, сестрички, Барбос...

Сім'я – це теплі руки

І фарбою вимазаний ніс.

У це свято сім'ї

Я вас від душі вітаю.

Нехай обходить вас негода...

Сім'ям всім я бажаю!

▪ З міжнародним днем сім'ї

Привітаємо всіх людей на світі,

Як добре, коли в родині

Здорові дорослі та діти,

Ми побажаємо сім'ям всім

Удачі, щастя і процвітання,

Любов людей нехай згуртує,

Нехай в сім'ях буде кохання!

▪ Тільки в сім'ї тобі допоможуть,

І тільки там тебе зрозуміють,

Вкажуть вірну дорогу,

І скажуть правду, брехню не скажуть!

Свою сім'ю завжди любіть,

Цінуйте кожну мить,

Її всім серцем бережіть,

Немов кришталь!

▪ Є в житті цінності великі,

Їх не продати й не купити.

І відзначають у всьому світі

Міжнародний день родини!

Хай щастя входить в кожен дім,

Нехай в будинку пахне ним,

Нехай дзвінкий сміх дітей чути,

Нехай любов в родині буде!

▪ Сім’я — це щастя, любов і удача,

Сім’я — це влітку поїздки на дачу.

Сім’я — це свято, сімейні дати,

Подарунки, покупки, приємні витрати.

Народження діток, перший крок, перший лепет,

Віра в найкраще, хвилювання і трепет.

Сім’я — дружна праця і вічні турботи,

Сім’я — це багато вдома роботи.

Сім’я — це складно.

Сім’я — це важливо.

Сім’я — це коли

Все на світі можливо.

▪ Наші милі і любі, найкращі у світі,

Бажаємо щастя, даруємо квіти.

Щоб сонце і зорі плекали тепло,

І щоб завжди здоров’я було.

Щоб смутку не знали, ми просимо долі,

Добра вам і радості, рідні, доволі.

Бо людям для щастя багато не треба —

Сімейного затишку й мирного неба.

▪ Бажаєм здоров’я багато-багато,

Хай щастя і мир залишаються в хаті,

Хай горе обходить завжди стороною,

А радість приходить і ллється рікою.

Хай довго всміхається сонце і небо,

Нам, окрім вас, більш нічого не треба,

Хай бог береже вас, любі, весь час,

Живіть тільки, рідні, із нами й для нас.

Короткі привітання

▪ Вітаю з Днем Сім'ї! Щастя, злагоди та любові у вашому домі!

▪ Нехай ваша сім'я буде невичерпним джерелом тепла й радості. Вітаю з Днем Сім'ї!

▪ Дорога родина! Сьогодні – свято нашої найбільшої цінності. Хай нас завжди супроводжують тепло, злагода та взаєморозуміння!

▪ Щиро вітаю з Днем Сім'ї! Нехай кожен день вашого життя буде наповнений любов'ю, турботою та радістю!

▪ Дорогі мої! Вітаю з Днем Сім'ї! Бажаю вам незгасної вдячності один одному та невичерпної любові!

▪ Сьогодні – день для визнання важливості сімейних зв'язків. Вітаю вас з Днем Сім'ї! Нехай ваш дім завжди буде веселим, затишним і наповненим любов'ю!

▪ Вітаю з Днем сім'ї! Нехай наша родина завжди буде щасливою, здоровою і міцною, а у серцях кожного з нас завжди буде тепло і радість.

▪ Сьогодні – свято любові та єднання родини! Щиро вітаю з Днем сім'ї й бажаю найяскравіших моментів разом, щасливих посмішок і безмежної любові.

▪ З Днем сім'ї! Нехай ваша родина буде невичерпним джерелом взаємопідтримки, віри та розуміння. Бажаю, щоб кожен день був наповнений новими враженнями та радістю від обіймів близьких.

▪ Сьогодні – прекрасна нагода згадати, як важлива кожна людина у вашому житті. З Днем сім'ї! Бажаю, щоб ваша родина була завжди підтримкою для вас і джерелом радості.

▪ Любові, розуміння, тепла і турботи

Я щиро всім вам сьогодні бажаю,

В сімейний день світлий і міжнародний,

Нехай збудеться все те, чого ми жадаємо!

▪ З нагоди Міжнародного дня сім'ї!

Посмішок вам і сонця.

Нехай завжди добрі промені

Сяють вам у віконце!

▪ Бажаємо вам сім'ю берегти

Від пристріту, заздрості, докору,

Нехай в будинку вашому буде всім

Тепло, комфортно і затишно!

▪ З нагоди Міжнародного дня сім'ї!

Добра, терпіння і любові.

Нехай в сім'ї буде затишок.

А всі негаразди геть підуть!

▪ Дозвольте нам привітати вас

З міжнародним днем сім'ї

І побажати вам жити завжди

В турботі, честі й любові!

▪ Сьогодні важливий для нас з вами день - День сім'ї. Тож дозвольте вас привітати з цим чудесним днем і побажати вашій сім'ї безмежного щастя, терпіння, сімейного благополуччя. Живіть на втіху собі і своїм рідним.

▪ Вітаю з Днем Сім'ї!

Щоб в щасті і любові

Ви весь час жили!

Щоб повною чашею будинок

Був ваш неодмінно,

І щоб жити вам було в ньому

Незвичайно!

▪ День сім'ї, любові і вірності -

Він несподівано настав,

Чоловікові я бажаю ніжності

І для справ - побільше сил.

І з величезною повагою,

Від душі хочу сказати,

Чекає нехай тебе везіння,

Просто жити і процвітати!

▪ Давайте сімейні цінності шанувати! Давайте завжди своїх близьких любити! Адже тільки в сім'ї ми підтримку знайдемо! Нехай буде завжди повною чашею ваш дім!

▪ Я в день сім'ї, любові і вірності

Хочу синочку (доньці) побажати

Щасливим (ою) бути до безкінечності

І ніколи не сумувати.

Привітання: картинки

Джерело: NV, ТСН.ua, Люкс

 

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Суспільство Все для сімей
Останні новини
Останні новини