МОН хоче припинити викладання християнської етики в школах через нові гендерні стандарти?
22.05.2020
Міністерство освіти і науки України ліквідувало комісію з основ християнської етики, яка упродовж тривалого часу затверджувала програми та навчально-методичні посібники з основ християнської етики, надаючи їм гриф.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

“Для усіх тих, хто з початку  1990-років багато вклав  праці в розробку  системи  духовно-морального  виховання  вітчизняної  молоді  це серйозний удар. Адже фактично викладання цих предметів припиняється, оскільки тепер ми не зможемо  розробляти  та продовжувати дію програм та навчально-методичних посібників  з основ християнської етики і робити багато інших речей.”, - зазначає професор Острозької академії Василь Жуковський.

На жаль, спостерігаючи за діями з боку Міносвіти ми бачимо заангажованість чиновників Міністерства, які діють на догоду іноземним фондам та урядам, впроваджуючи в освіту гендерну ідеологію.

Останнім часом розгорнулися одразу декілька кампаній проти курсу “Основи сім’ї”. Зокрема, в ЗМІ та соціальних мережах різними маніпулятивними методами схиляють громадськість до негативного сприйняття єдиного у наш час просімейного курсу для старшокласників. Також іде тиск на керівництво та чиновників Міністерства через ліберальні сили, аби заблокувати даний курс. 

Читайте також: "Основи сім'ї" не повертають до школи! Антисімейні сили блокують курс та ліквідують комісію, що відновила його викладання

Враховуючи протидію курсу “Основи сім'ї”, ліквідацію комісії з християнської етики, ми бачимо, що ліберальні сили роблять все, аби заблокувати розробку і затвердження прохристиянських та просімейних програм. Адже нові гендерні стандарти, які намагають всіляко протиснути у законодавче поле і у освіту, несумісні з нашими національними, християнськими цінностями.

Закликаємо молитися, аби Господь не допустив руйнування моральних та сімейних цінностей.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!