Греко-католицький монах встановив новий рекорд з паверліфтингу і зібрав 100 тис. грн для ЗСУ
Допомога під час війни
19.02.2024
Єромонах Макарій (Дутка), чернець Унівської Свято-Успенської лаври, 17 лютого встановив новий рекорд України з паверліфтингу (жиму штанги лежачи) на «Кубку Спарти» в Києві. Свою перемогу він присвятив захисникам України

Отець Макарій попросив друзів замість привітань зробити пожертви для ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише risu.ua.

«Дорогі друзі, завжди мені приємно читати ваші коментарі-вітання. Знаю, що розділяєте мою радість, тішитесь моїми маленькими спортивними перемогами, рекордами. Однак в Україні й далі точиться жорстока війна. Наші захисники потребують коштів на ремонт та обслуговування автомобільної техніки, акумуляторів, шин та інше, — написав він на своїй фейсбук-сторінці. — Тож цього разу прошу вітання конвертувати в пожертви. Так ми допоможемо нашим хлопцям наближати перемогу».

Кошти збиралися для ремонту військової техніки бригади, у якій служить військовий капеланом о. Тарас Коцюба, народний Герой України.

Всього за добу вдалося зібрати понад 100 тис. грн, які й були передані на ремонт автотехніки артилерійської розвідки.

«Всім низенько вклоняюся, молюся, дякую щиро, щиро, а особливо хлопчикові, що передав свої 10 гривень... Нас не подолати! Слава нашій Матері Україні!» — подякував всім єромонах Макарій (Дутка).

Нагадаємо, о. Макарій Дутка є віддавна відомий також як спортсмен. За його словами, у «залізному спорті» він вже з 2012 року.

"За цей час здолав усі сходинки – від аматора до професіонала. Разом із іншими ченцями навіть облаштував невеликий спортзал у монастирі. Помітив, що під час посту демонструю вищі результати", — зауважує о. Макарій.

У 2019 році здобув золото на Кубку світу. 18 березня 2023 р. він переміг на Чемпіонаті Києва з паверліфтингу. Цю перемогу тоді ще настоятель Свято-Успенської Унівської лаври присвятив як подяку Герою України Дмитру Коцюбайлу (Da Vinci).

У 2023 році о. Макарій встановив два рекорди України з паверліфтингу.

Монахи-студити з Унева нещодавно долучилися до благодійного вечора-аукціону "Мільйони на дрони" в межах проекту "Пташки перемоги". На лот монахи виставили боксерські рукавиці Олександра Усика, які свого часу подарували колишньому ігумену.

"Рукавиці українського спортсмена з його особистим підписом-побажанням продали за 50000 грн. Радіємо, що таким, може, і маленьким внеском, але долучилися до перемоги України", — наголошують монахи-студити.

Джерело: risu.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Допомога під час війниХристиянський світСуспільство
Останні новини
Останні новини