На різдвяно-новорічні свята готують повний жорсткий карантин. Інформація з Офісу Президента та Мінкульту
Covid-19
24.11.2020
«На різдвяні свята в Україні варто запровадити жорсткіші карантинні обмеження для боротьби з пандемією Covid-19 тривалістю 3-4 тижні»

Про це заявив радник керівника Офіса президента Тимофій Милованов в ефірі "Свободи слова", і додав, що довіри до ефективності карантину вихідного дня немає.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Це не вибір між обмеженнями та економікою. Якщо відпустити все, для економіки теж буде погано, коли всі будуть хворіти. Тому потрібно зараз вводити певні обмеження. Краще проблему вирішити зараз, провести три-чотири тижні обмежень під час Різдва, коли активність буде меншою", сказав Милованов, повідомляє gazeta.ua.

За його словами, перед посиленням карантину українцям варто надати фінансову підтримку.

"Не можна так просто взяти і закрити економіку чи певні типи бізнесів. Потрібно надати фінансування, підтримку і, бажано, надати це до того, як почнуться оці різдвяні канікули", додав Милованов.

Водночас він визнав, що в Україні є "супервелика проблема з наявністю грошей".

"І з МВФ складна ситуація, і на ринку не так легко позичити ці гроші, тобто перекредитуватися", сказав Милованов, висловивши надію на те, що український уряд вирішить ситуацію.

Читайте також: Від МВФ траншу цього року не буде

Інформацію про ймовірний різдвяний локдаун підтверджує і Мінкульт. Як повідомляє epravda.com.ua, міністр культури Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят, та відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів. Про це він написав у Telegram.

"За озвученим наразі планом Міністерства охорони здоров'я, на нас чекає поки що останній карантин вихідного дня. Цього чекають усі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень. Йдеться і про креативні індустрії, і про туризм, і про малий та середній бізнес тощо", зазначив міністр.

За його словами, останніми днями добова кількість інфікованих коронавірусом знизилася, але подальша ситуація має бути прогнозованою.

"Моя особиста думка краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив'язаний до новорічних свят. Безумовно, уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття.

А, по-друге, відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад, у зумі. Принаймні буде що згадати", додав Ткаченко.

За матеріалами gazeta.ua та epravda.com.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

Covid-19
Останні новини
Останні новини