На телеканалах UA: Суспільне мовлення транслюватимуть богослужіння і проповіді
28.03.2020
З 27 березня на телеканалах UA: Суспільне мовлення транслюватимуть богослужіння, проповіді та релігійні заходи різних конфесій

Про це повідомляє Інститут релігійної свободи з посиланням на прес-службу суспільного мовника.

У зв’язку із запровадженням карантину з метою недопущення поширення коронавірусу в Україні багато віруючих не мають змоги збиратися в храмах та інших релігійних спорудах. Щоб допомогти вірянам різних конфесій задовольнити духовні потреби, UA: Суспільне мовлення транслюватиме на загальнонаціональних та регіональних телеканалах богослужіння й інші обрядові заходи церков і релігійних організацій. 

Щотижня впродовж карантину глядачі зможуть дивитися трансляції богослужінь на загальнонаціональних телеканалах: UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ, а також на сайтах цих каналів і на всіх регіональних платформах Суспільного мовника.

Щоп’ятниці з 3 квітня на телеканалі UA: КРИМ будуть трансляції:

• 10:00 — П'ятнична проповідь із Київської соборної мечеті «Ар-Рахма», організована Духовним управлінням мусульман України;

• 12:00 — намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України «УММА»;

• 12:15 — Настанова Духовного управління мусульман АР Крим.

Щоп’ятниці з 27 березня на телеканалах UA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ о 17:15 транслюватимуть П’ятничну молитву в Головній синагозі Києва.

Щосуботи з 28 березня о 10:00 на телеканалі UA: КУЛЬТУРА показуватимуть Богослужіння Церкви адвентистів сьомого дня.

Щонеділі з 29 березня на телеканалах UA: ПЕРШИЙ, UA: КРИМ та на всіх регіональних філіях Суспільного мовника транслюватимуть недільні богослужіння з трьох церков:

• з 9:30 до 10:00 транслюватимуть Недільну святу месу Римсько-Католицької церкви в Україні;

• з 10:00 до 11:30 — трансляція Божественної літургії у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Православної Церкви України та всеукраїнської молитви;

• з 11:30 до 12:30 у телеефірі транслюватимуть Недільну літургію Української Греко-Католицької церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Щонеділі з 29 березня на телеканалі UA: КУЛЬТУРА:

• з 12:30 транслюватимуть Недільне богослужіння Церкви євангельських християн-баптистів;

• з 13:00 — Недільне богослужіння Української Євангельської церкви;

• з 13:30 — Недільне богослужіння Української Церкви християн віри євангельської.

Як ми повідомляли раніше, регулярні трансляції богослужінь та інших релігійних заходів організовують самі церкви і релігійні організації на своїх вебсайтах і в соціальних мережах. 

Джерело: irs.in.ua