Глава УГКЦ підтвердив намір Папи Римського приїхати в Україну
Християнський світ
02.12.2021
"Це ще не анонсоване, але ми вже живемо в очікуванні і приготуванні"

Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук підтвердив намір Папи Римського Франциска приїхати в Україну.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Під час Київського безпекового форуму він розказав, що кілька тижнів тому мав можливість особисто спілкуватися з Папою Франциском про Україну, пише lb.ua.

"Святий отець дуже цікавився, як живе український народ, і справді дуже глибоко цим переймається. Ми маємо добру новину. Очікуємо, що відбудеться його візит до України. Це ще не анонсоване, але ми вже живемо в очікуванні і приготуванні. Це дуже потужний сигнал підтримки нашого народу і нашої держави", - зазначив Глава УГКЦ.

Читайте також: Держава й церква мають об’єднати зусилля для подолання викликів на благо суспільства, — Денис Шмигаль на зустрічі з ВРЦіРО

Єдиний поки що візит Папи Римського в Україну відбувся влітку 2001 року. Тоді Папа Іван Павло ІІ відвідав Львів та Київ. Його літургії зібрали понад 2 мільйони українців.

У листопаді 2015 року Петро Порошенко офіційно запросив Папу Франциска відвідати Україну, а в березні 2018 року Ватикан назвав головну умову візиту: він повинен бути об’єднавчим, а не посилювати суперечності.

У вересні 2021 року Львівський митрополит Римо-католицької церкви Мстислав Мокшицький вперше повідомив, що Папа Римський Франциск може відвідати Україну в 2022 році.

Джерело: lb.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Християнський світВсе для церков
Останні новини
Останні новини