Нігерії загрожує геноцид християн, якщо світ не діятиме
02.07.2020
Експерт з питань геноциду та колишній конгресмен Франк Вольф попередив, що насильство над християнами в Нігерії та “невдала” реакція уряду США на це може призвести до геноциду, як у Руанді та Дарфурі

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Вольф, давній республіканський представник з Вірджинії, приєднався до Грега Стентона, нігерійських єпископів та інших прихильників релігійної свободи «Genocide Watch» під час Zoom-конференції з журналістами минулого тижня, яку проводила адвокатська група «In Defense of Christians».

“Коли світ і США проігнорували геноцид у Руанді, загинули сотні тисяч людей. Я вважаю, що історія повторюється, заявив Вольф. Майже щоденні звіти показують, що в Нігерії зростають насильство та кількість загиблих. Вибух у Нігерії дестабілізує сусідні країни та направить мільйони біженців до Європи та за її межі». 

Говорилося про те, що, за підрахунками, тисячі вбито і мільйони переселених з 2015 року внаслідок нападів мусульманських осередків фулані на переважно християнські землеробські громади в Середньому поясі Нігерії, а також ісламських екстремістських нападів, здійснених Боко Харам та ісламому Провінції Західна Африка на північному сході Нігерії. 

Читайте також: Комітет ВР не дослухався до церков та проголосував за законопроект №2693-д залишивши норми про штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ

Прибічники роками закликали міжнародне співтовариство визнати триваюче насильство в Нігерії геноцидом. «Genocide Watch», некомерційна організація, утворена в 1999 році, яка прагне підвищити рівень обізнаності та впливати на державну політику щодо актів геноциду, повідомляє, що за останнє десятиліття екстремістами або фулані-джихадистами було вбито 27000 людей. 

“Боко Харам вчинив геноцид в Нігерії, вбив понад 27000 нігерійців, більше, ніж ІДІЛ вбив в Іраку та Сирії разом, підкреслив Вольф під час свого вступного слова. Фуланські бойовики здійснюють геноцид проти нігерійських християн”.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

За матеріалами: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!