Онлайн-конференція "Роль культури та релігії в миробудуванні" відбудеться 15-16 липня
08.07.2020
Карітас запрошує долучитися до конференції «Роль культури та релігії в миробудуванні»
   

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!


З часом дедалі актуальнішими стають питання порозуміння, діалогу та миру. Чим більше людство розмірковує над ними, тим складнішими вони здаються. Часто слова втрачають свою цінність. І тоді на допомогу приходить мистецтво, символи та знаки.

Поговорять про те, як шукати порозуміння через мистецтво та зцілення колективної пам’яті, яку роль можуть мати релігійні громади у згуртуванні та які перспективи має міжрелігійний діалог.

Буде 4 зустрічі онлайн 15-16 липня з 12 до 17 години.

Культура. 15 Липня

Наше сучасне сформовано нашою пам’яттю. Пам’ять може роз’єднувати ціли покоління, народи та держави. А може слугувати приводом для діалогу, переосмислення та зцілення. Про те, як говорити з людством через мистецтво та пам’ять, доносити правду про трагедії, неоднозначність історичних подій та постатей так, щоб вони зцілювали та об’єднували, будемо говорити з експертами в царині мистецтва, науковцями та працівниками музеїв.

12:00-14:00. 1 тема: «Мистецтво і миробудування. Точки дотику»

Модератор Максим Єлігулашвілі

Запрошені: Оксана Довгополова (доктор філософських наук), Віктор Засипкін Одисея-Донбас, Роман Балабойко поет, ветеран АТО, журналіст Донеччина ТБ, Олена Орлова директор Краматорського художнього музею, Марина Краснова та Ганна Гоменюк

15:00-17:00. 2 тема: «Музеї — мова передачі історичної пам’яті та лікування колективних травм»

Модератори: Олена Суший, Оля Кухарук

Запрошені: Антон Дробович (голова Українського інституту національної пам'яті), Батирєва Ірина (Національний музей голодомору), Ігор Пошивайло (Музей революції гідності), Вячеслав Зайцев (Історико-культурний комплекс “Запорізька Січ”), представники Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери

Читайте також: Тернопільські священнослужителі закликали депутатів не скасовувати уроків християнської етики

Релігія. 16 липня

Людство від самого початку супроводжують різні релігійні віровчення та світосприйняття. Чимало з них на різних етапах у пошуках істини спонукало цілі цивілізації до розвитку. Проте фанатичне сприйняття тієї ж віри не раз провадило до конфліктів та розбрату.

Не занедбати так актуальні універсальні вищі етичні цінності: любов, мораль, милосердя та служіння один одному допомагає діалог.

Як саме можуть сьогодні згуртовані спільноти віруючих відповідати на виклики часу та служити позитивним прикладом взаємодії, будемо говорити з відомими релігієзнавцями, священниками та представниками різних релігійних громад України.

12:00-14:00. 3 тема: «Роль релігійних громад в посиленні згуртованості та солідарності»

Модератор: о. Андрій Нагірняк

Запрошені: о. Володимир Чорній, о. Сергій Дмітрієв, Наталя Кец, голова організації самодопомоги осіб з інвалідністю, Юрій Музика євангельська церква, Представник ГО «Серце Марії», Ірина Яблінська Карітас Краматорськ

15:00-17:00. 4 тема «Міжрелігійний діалог в часи змін»

Модератор: о.Ігор Шабан

Запрошені: Дмитро Горєвой, Олег Овчаренко, о. Сергій Дмітрієв, Рада церков Івано-Франківська

Запрошуємо долучитися до конференції та разом зі спікерами відшукати відповіді на ці не прості та важливі питання.

Реєстрація за посиланням: docs.google.com.

Захід організовано МБФ Карітас України спільно з Карітас Київ, Карітас Івано-Франківськ, Карітас Одеса, Карітас Харків, Карітас Кам'янське, Карітас Маріуполь, Карітас Запоріжжя та Карітас Краматорськ в рамках проектів «Долаючи розломи в громадах» та «Зміцнення соціальної згуртованості».

Конференція буде відбуватися через трансляцію в Facebook та Youtube. Спікери та гості ефіру будуть спілкуватися в зумі.

Є питання чи пропозиції? Пишіть: hhomeniuk@caritas.ua

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: Caritas Ukraine

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини