Німецького пастора можуть ув’язнити на 5 років за критичні репліки про гомосексуалізм
Загрози та виклики
16.11.2020
Протестантський пастор із Бремена постане перед судом, бо назвав гомосексуалізм формою виродження суспільства.

Олаф Латцель (Latzel) окрім виконання своїх безспосередніх пасторських обов’язків веде популярний канал у YouTube, де має близько 20 тисяч підписників. В одному з відео пастор засудив гомосексуалізм, назвавши його між іншим «формою виродження суспільства». Прокуратура розцінила публічну декларацію християнського ставлення до гомосексуалізму як «підбурення мас» і скерувала справу до суду, передає politteo.online

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Максимальна санкція статті, за якою звинувачують пастора, становить 5 років позбавлення волі.

Латцель уже не вперше опиняється у центрі скандалу через погляди, які в сучасній Німеччині здаються консервативними (німецькі ЗМІ говорять про його «занадто радикальну відданість Біблії»). Так, у 2008 році він відмовив у можливості проповіді «пастору»-жінці. Також він критично відгукувався про іслам та буддизм.

В євангелічній спільноті, до якої належить пастор, його «радикалізм» засуджують. Водночас пересічні віряни розділилися в оцінці його дій на дві приблизно рівні частини.

Судові слухання по справі Олафа Латцеля призначили на 20, 25 та 30 листопада.

Нагадаємо, Норвегія додала «трансгедерну дискримінацію» до переліку правопорушень, за які передбачене позбавлення волі терміном до трьох років.

Як повідомлялося раніше, 12 листопада Європейська комісія оприлюднила «Стратегію ЛГБТКІ-рівності на 2020-2025 роки». З-поміж іншого документ містить декларацію намірів криміналізації публічного неприйняття ЛГБТ-ідеології у масштабах усього ЄС.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики