Петиція про ратифікацію Стамбульської конвенції в Україні набрала 25 тис голосів. В чому небезпека?
15.05.2020
Прихильники гендерної ідеології активізувалися останні місяці та лобіюють питання ратифікації Стамбульської конвенції

 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Зокрема, почали копіювати просімейний рух та закликали підписати петицію про ратифікацію конвенції. На сьогодні вони змогли зібрати 25000 необхідних голосів! Для цього вони, залучали відомих українських зірок, проводили у регіонах навчання, тренінги, зустрічі і т.д., де Стамбульську Конвенцію представляли як єдиний вихід аби подолати домашнє насилля. 

Автори петиції гарно постаралися та так її виписали, що здається, що це єдиний інструмент для боротьби з насиллям, який як чарівна паличка має все вирішити в цьому плані в Україні.

Однак, варто зазначити, що ряд країн не поспішають ратифікувати Стамбульську Конвенцію. Зокрема, найсвіжіший приклад - Парламент Угорщини відмовився її ратифіковувати під час голосування 5 травня 2020 року. Особливо, через неоднозначне ставлення до терміну "ґендерно-обумовлене насильство". Угорщина підписала конвенцію у 2014 році, але відмовляється ратифікувати. 

Детальніше читайте у статті: Європа починає відмовлятися від Стамбульської конвенції. Парламент Угорщини відмовився її ратифіковувати

Україна не має потреби у ратифікації Стамбульської Конвенції, бо її закони більш досконалі в боротьбі з насильством

У грудні 2017 року Верховна Рада України прийняла закони про запобігання  домашньому насильству, які за свідченням експертів є більш досконалими ніж те що пропонує конвенція, а тому ратифікувати Стамбульську конвенцію немає необхідності Україні! Ці закони підтримала Всеукраїнська рада церков.

Дослідження показали, що запровадження принципів конвенції лише погіршить ситуацію з жіночим насильством. Так, соціологічне дослідження польського Інституту правової культури «Ordo Iuris», проведене в країнах Європи, показує, що  серед усіх країн ЄС найбільше жінки зазнають насильства у Данії (52%), Фінляндії (47%), Швеції (46%), Голландії (45%), Великій Британії (44%), Франції (44%), тобто у державах, де принципи Стамбульської Конвенції та так звана “гендерна рівність” вже давно діють на усіх рівнях. І навпаки, найменший показник насильства зареєстровано у Португалії – 24%; Мальті – 22%; Словенії – 22%; Кіпру – 22%; Іспанії – 22%; Польщі – 19%.

Понад 20 мільйонів українців проти ратифікації Стамбульської конвенції як інструменту гендерної ідеології

Варто підкреслити, що значна більшість українців, не підтримують ратифікацію Стамбульської конвенції. Так, станом на квітень 2020 року близько 90 рад різних рівнів (у тому числі 12 обласних), які представляють понад 20 мільйонів осіб, звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України з вимогою припинити спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію). 

Конвенція запроваджує гендерну ідеологію, поруч з  боротьбою з  насиллям

Цікаво, що основна частина конвенції привячена благородній меті - боротьбі з насиллям. Проти насилля також виступають всі церкви та релігійні організації. Однак вчитуючися в конвенцію ми бачимо що в  декількох статтях, конвенція замість біологічної статі – sex використовує термін гендер – gender («соціально закріплені ролі, поведінка, діяльність і характерні ознаки, які певне суспільство вважає належними для жінок та чоловіків ( ст.3 Конвенції), що в цілому підміняє собою поняття біологічної статі (жінка і чоловік). Тепер стать людини це не те ким ти народився а ким ти відчуваєш себе, одним із десятків гендерних ідентичностей.

Цікавим також є те, що документ не згадує про чоловіків-жертв, так само – і про жінок, які постраждали від насильства з боку представників своєї статі. Фактично автори конвенції відводять чоловікам роль насильників, жінкам – жертв. Чи це не є “гендерними стереотипами”, проти яких борються творці конвенції? Додамо, що захист однієї групи населення (у тому числі за статевою ознакою) суперечить діючій Конституції України щодо прав та рівності всіх громадян перед законом (Конституція України, стаття 21, 24).

Ратифікація Конвенції також може створювати умови для обмеження свободи віросповідання. Адже передбачає «спеціальні заходи, які є необхідними для запобігання насильству за гендерною ознакою та захисту жінок від насильства за гендерною ознакою, які не розглядаються як дискримінація» (ст.. 4). Під цю статтю можна підвести критику гомосексуальної поведінки чоловіків, трансексуалів, «мову ненависті».

Нагадаємо, що 12 країн – членів Ради Європи – підписали, але не ратифікували Стамбульську конвенцію (серед них такі держави, як Велика Британія, Болгарія, Угорщина, Греція, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Словаччина, Хорваті, Угорщина).

333 громадські організації Європи (Болгарії, Хорватії, Угорщини, Латвії, Литви, Мальти, Румунії, Словаччини та України) закликали Генерального секретаря Ради Європи Турб’єрна Ягланда, голову Комітету Міністрів Ради Європи Андерса Самуельсена та Виконавчого секретаря Стамбульської конвенції Бріджит О’Лоулін усунути ідеологічні та суперечливі поняття «гендер», «гендерна ідентичність», «сексуальна орієнтація» з тексту Стамбульської конвенції.

Україну змусять ратифікувати Стамбульську конвенцію та прийняти закони щодо ЛГБТ через приєднання до „Партнерства Біарріцˮ

Уряд підтримав ініціативу Олени Зеленської щодо приєднання України до «Партнерства Біарріц» та схвалив проект листа до Міністерства Європи та закордонних справ Французької Республіки щодо участі України у міжнародній ініціативі „Партнерство Біарріц” з утвердження ґендерної рівності, започаткованої на Саміті Групи Семи 25 серпня 2019 року у м. Біарріц (Франція).

Це небезпечний сигнал для просімейних сил, адже інформація про це партнерство прихована, а ті джерела, що відкриті показують, що це буде сильний удар по сімейних цінностях. Фактично приєднавши Україну до міжнародного гендерного проекту «Партнерство Біарріц», ми будемо зобовязані  ратифікації ряд міжнародних документів, зокрема Стамбульську конвенцію, а також змінити закони щодо ЛГБТ  та ввести активні методи просування гендерної ідеології під видом різних благих проектів.

Детальніше про „Партнерство Біарріцˮ.

Враховуючи вищесказане, закликаємо писати листи до Президента України та Прем’єр-міністра України з протестом проти приєднання України до "Партнерства Біарріц".

Лист до Президента України

Лист до Прем’єр-міністра України

 

Закликаємо активно молитися, аби Господь не допустив руйнування моральних та сімейних цінностей в нашій державі. 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини