Пік росту розлучень в Китаї та домашнього насилля у Франції. Як не зруйнувати сім’ю за час карантину?
02.04.2020
На жаль, на зміну епідемії коронавірусу у Китаї прийшла епідемія розлучень. Так, за даними ЗМІ, по всьому Китаю спостерігається безпрецедентне зростання заяв на розлучення. У місцевих РАЦСах стверджують, що причиною цього стало те, що «пари занадто багато часу проводять вдома разом».

Карантин несподівано почав розкривати нові грані стосунків між людьми. Виявляється, провести кілька тижнів в одній квартирі з коханою людиною – це ще те випробування. І не всі здатні його пройти. Більше тут:

У шаленому ритмі життя ми часто не приділяємо один одному достатньої уваги. Проте, зараз, коли ми вимушені бути один з одним цілими днями - ми вже не знаємо, як це робити. 

Пропонуємо кілька практичних порад, як не зіпсувати свої відносини за час карантину, а навпаки, зміцнити їх.

Домовтеся про місце спокою один для одного

Кожній людині потрібен час наодинці з собою та власними думками. У різних людей ця потреба варіюється від кількох хвилин до кількох годин на день.

Це той час, коли людина роздумує про важливі для неї речі та складає план на день або й на більш далеке майбутнє. Поважайте такий час один одного. 

Влаштовуйте спільні молитовні ранки чи вечори

Зараз кожен задається питаннями: "Як буде далі?", "Що буде з роботою?", "Як дитина адаптується до дистанційного навчання?" тощо. 

Як християни ми черпаємо спокій у Бога. Тому не нехтуйте можливістю разом помолитися та задати ці і подібні запитання один одному і Богу. Підтримуйте один одного місцями з Біблії та спільною молитвою.

Карантин — нагода для сім’ї бути Домашньою Церквою. Це той час, коли християнські сім’ї можуть наново відкрити для себе те, чим вони є насправді: правдивим об’явленням таїнства, яким є Церква як Христове Тіло. Адже вони будують це церковне Тіло, стаючи його частиною — Домашньою Церквою.

Складіть графік та розподіліть домашні обов'язки

Експерти запевняють, що важливо приділяти конкретний час для роботи, домашніх обов'язків, для власного дозвілля та конкретний час, який ви присвячуєте партнеру/сім'ї.

Окрім дистанційної роботи є ще домашні обов'язки, і тепер, коли ви всі вдома - розподіліть їх між собою. 

Пропонуємо вам «Карантинний» розклад дня, щоб у вас на віддаленій роботі чи у відпустці та в дітей не було почуття нескінченного часу, заповненого хаотичним клопотом. Розклад дня нині дійсно допомагає!

Використайте цей час, щоб зблизитися

Проведіть карантин з метою зблизитися з чоловіком або дружиною.

До прикладу, можете придумати нову сімейну традицію, обговорити те, на що давно не вистачало часу, чи просто разом переглянути улюблені фільми.

1. Пропонуємо вам добірку з п’яти фільмів про сімейні цінності, стосунки в шлюбі, справжні почуття і любов у цілому. Кожен з них несе справжній терапевтичний ефект як для чоловіків, так і для жінок. Тож, протягом наступного місяця карантину, влаштуйте собі серію романтичних побачень за переглядом цих надихаючих кіноісторій!

2. Якщо у вас є діти, то це чудовий час влаштувати для них навчання чи онлайн зоопарк в іншій кімнаті. Ви насолоджуєтесь часом один з одним, а діти не нудьгують і не заважають вам! 

3. Зблизитись та відпочити від рутини допомагає спільна діяльність. Ви можете разом спекти торт чи приготувати вечерю. 

Пропонуємо список ідей, чим можна зайнятися у вільний час зі своєю другою половинкою: 

- Згадати своє перше побачення і повторити його знову.

- Приготувати разом що-небудь смачненьке: кожен по черзі може запропонувати свій рецепт.

- Зробити разом спортивну зарядку вранці.

- Зіграти в настільну гру.

- Зібрати разом картину з пазлів.

- Почитати разом книги. Можна почитати, наприклад, один одному.

- Зайнятися благодійністю. До прикладу, у вас є сусіди, які в зоні ризику захворіти на коронавірус. Ви можете разом їм допомогти, відправившись замість них за продуктами, тощо. 

- Створити альбом з ваших фотографій.

- Зробити один одному масаж.

- Зняти відео для вашого блогу, якщо ви блогери, звичайно. Якщо ні, то варто спробувати.

- Переглянути ваше весільне відео.

- Придумати і зробити своїми руками незвичайний подарунок дітям: фортеця з ковдри і подушок, печеру з «Лего» і т.д.

-  Влаштувати «Сімейні планування» – мрійте разом і сплануйте найближчу відпустку (навіть якщо зараз Ви не збираєтесь у відпустку – мріяти разом завжди чудово!). Поговоріть про те, як би ви хотіли проводити час у відпустці і сплануйте кожен день так, як буде цікаво обом.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Відео: tsn.ua

Останні новини
Останні новини