Покоління Z має більший інтерес до духовності та стосунків, ніж до релігії — дослідження
Аналітика
26.01.2021
Згідно з дослідженням, проведеним Науково–дослідним інститутом Springtide, покоління Z має більший інтерес до духовності та стосунків, ніж до релігії

Звіт «Про стан релігії та молоді за 2020 рік» базується на понад 10000 опитувань серед людей у ​​віці від 13 до 25 років.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christiantoday.com.

Ці висновки відповідають тенденціям минулого десятиліття, причому 40% заявили, що вони не дотримуються релігійної приналежності, проте більшість із них (60%) все ще називають себе «духовними».

Кожен п’ятий (19%) сказав, що відвідував релігійні зібрання принаймні раз на місяць, але лише приблизно кожен десятий (12%) сказав, що це було заради вивчення Святого Письма.

Також самотність була широко розповсюджена серед покоління Z, де більш ніж половина (60%) заявила, що почувається «дуже ізольованими», а понад дві третини (69%) повідомляли про три або менше значущих взаємодій на день.

Дослідження також виявило зв’язок між значущими взаємодіями та дорослим наставником із відчуттям сенсу життя. П’ята частина (21%) молодих людей, які сказали, що не мали значущі взаємодії щодня, сказала, що ніколи не відчуває, що їхнє життя має сенс.

Читайте також: Міносвіти винесло на громадське обговорення обов’язкове викладання християнської етики. Залишилося три дні, аби відстояти це право

Але це відчуття безцільності впало суттєво лише до 4% серед тих, хто сказав, що має лише одну значущу взаємодію на день.

Ті респонденти, які мають дорослого наставника, заявили, що їхнє життя має сенс і мету. Зокрема, про це заявили: понад дві третини (69%), якщо мають одного дорослого наставника; до 85% ті, хто сказав, що у них є два-чотири дорослих наставника; 91%, якщо вони мали п’ятьох або більше дорослих наставників.

Висновки також свідчать про те, що молодь краще реагує на владу, якщо відчуває турботу.

Понад три чверті (79%) сказали, що вони «частіше слухають дорослих у своєму житті, якщо знають, що вони піклуються про них», тоді як 87% заявили, що довіряють дорослим, якщо ті витрачають час на налагодження стосунків з ними.

Коментуючи результати дослідження, виконавчий директор Springtide Джош Пакард заявив, що результати показали, що стосунки були «важливішими, ніж прапорці».

«Внутрішнє та зовнішнє життя покоління Z складне, а світ, в якому вони живуть, теж складний, — сказав він. — Постійно змінюється те, як молодь формує зв’язки, надає сенс і втілює в життя свої цінності. Це, без сумніву, найрізноманітніше покоління, яке коли-небудь існувало».

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!



 

АналітикаВсе для сімей
Останні новини
Останні новини