Міністр сім'ї Польщі оголосила підготовку до скасування небезпечної для сім'ї Стамбульської конвенції
22.07.2020
Міністр сім’ї, праці та соціальної політики Республіки Польща Марлена Малог: «Ми готуємося денонсувати Стамбульську конвенцію»

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Зараз у нас триває встановлений законом термін до кінця року, щоб висловити свою позицію. Ми будемо співпрацювати з Міністерством юстиції та Міністерством закордонних справ, перш за все, щоби підготувати закон і вжити відповідні кроки до певних змін, які слід запровадити», сказала Марлена Малог, відповідаючи на питання в ефірі ТВ Trwam про конвенцію про запобігання та протидію насильству над жінками та домашньому насильству.

Коли інтерв’юер запитав, чи буде денонсована Стамбульська конвенція Польщею, міністерка сім’ї, праці та соціальної політики відповіла: «У Польщі вже протестували проти цього документу, була висловлена позиція, і ми готуємося до денонасації після консультування з Міністерством юстиції. Після чого законопроект буде переданий у парламент».

Читайте також: Підводні камені Стамбульської конвенції та чому ми проти її ратифікації

Раніше з критикою Стамбульської конвенції виступав заступник міністра юстиції Марцін Романовський. «Стамбульська конвенція говорить про релігію як причину насильства над жінками, і це є неприйнятно», написав Романовський у Twitter в травні.

У четвер Християнський соціальний конгрес Марека Юрека та Інститут Ordo Iuris оголосили про збір підписів за громадянський проект “Так для сім’ї, а ні для гендеру”. Його мета полягає в тому числі у денонсації Стамбульської конвенції.

Джерело: rodyna.org.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини