Помер геніальний Борис Патон. Що говорив академік про віру в Бога?
20.08.2020
Життя Бориса Патона обірвалось на 102 році. Він – герой України, геніальний український науковець, автор більше ніж 1000 наукових робіт та 400 винаходів, доктор технічних наук; Президент НАН України. Всіх його нагород та заслуг важко перечислити.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

В своїх інтерв’ю Борис Євгенович відкрито говорив про віру в Бога: «У нас в Національній Академії Наук є вчені, що вірять в Бога. Я радий, що вони вірять в Бога, ніхто не сміє їм забороняти це робити. Кожен може вірити в Бога та ходити до церкви» - сказав академік в коментарі порталу ua.pravmir.ru.

«Я, на приклад, переконаний, що віра приносить добрі плоди. Віра в Бога виховує людину, дає їм духовний початок. Щира, справжня віра не дозволяє людині скотитись та стати породженням зла» - ще один вислів академіка про віру в Бога.

В цьому ж інтерв’ю, академік заявив, що «Справжня віруюча людина не може бути корупціонером, бандитом або рекетиром».

«Я надіюсь, що саме віруючі люди виведуть цю країну з тієї ситуації, в яку ми зараз потрапили» - говорив науковець.

«Відійшов у вічність Борис Патон. Людина-легенда вітчизняної науки. Мені пощастило бути з ним добре знайомим. Борис Євгенійович поєднував у собі неймовірну мудрість, чуйність та скромність. Його порад шукали і молоді вчені, і сивочолі президенти. Він був цілою епохою, історією та гордістю нашої країни. Борис Євгенійович Патон назавжди залишиться разом з нами. Вічна пам‘ять...» - висловив свої співчуття координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!