Посли ЄС і 21 країни оприлюднили звернення до України, аби вона забезпечила захист ЛГБТ та ратифікувала Стамбульську конвенцію
18.05.2020
Голова представництва ЄС Матті Маасікас і посли 21 країни світу відзначили прогрес України у плані захисту українських ЛГБТІК (лесбійок, геїв, бісексуалів, людей-трансгендерів, людей-квір), закликавши поглиблювати цей прогрес.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві послів і глав представництв в Україні Австралії, Австрії, Бельгії, Канади, Кіпру, Делегації Європейського Союзу, Данії, Дорадчої місії Європейського Союзу, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ізраїлю, Італії, Литви, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Словенії, Швеції, Швейцарії і Великої Британії до Міжнародного дня проти гомофобії, трансфобії та біфобії.

Прихована інформація в ЗМІ

Однак, варто зазначити, що ЗМІ приховали та по-іншому сформулювали частину інформації, яку оприлюднили в своїй заяві посольства.

Так, наприклад на сайті "Європейська правда" наводиться цитата послів: "Впродовж останніх років Україна здійснила низку реформ, щоб звернутися до питань рівності та недопущення дискримінації, прийняла законодавство і створила інституції для захисту основних прав людини.  Ми закликаємо Україну розвивати цей успіх і продовжувати надавати всю необхідну підтримку таким ініціативам в майбутньому".

Водночас в оригінальному зверненні, яке розміщене Британським посольством, йде мова не про Україну, а лише про правоохоронні органи.

«Упродовж останніх років українські правоохоронні органи значно покращили свою здатність захищати права українських ЛГБТІК (лесбійок, геїв, бісексуалів, людей-трансгендерів, людей-квір), їхніх друзів і сімей, підтримувати рівність щодо їхнього користування правами людини. Ми закликаємо Україну розвивати цей успіх і продовжувати надавати всю необхідну підтримку таким ініціативам в майбутньому.» 

У своєму зверненні посольства зазначають також наступне:

«Проте, ЛГБТІК-люди залишаються вразливими перед дискримінацією і навіть насильством на основі сексуальної орієнтації та/або гендерної ідентичності, як ми це бачили на прикладі недавніх злочинів на ґрунті ненависті та на прикладах порушення їхніх прав. Нова реальність всесвітньої пандемії і необхідність усамітнення в закритому просторі через COVID19 призвели до значного зростання випадків погроз, переслідувань і насилля стосовно людей у вразливому становищі, зокрема ЛГБТІК-людей. Ми також занепокоєні тим фактом, що в дебатах в Україні іноді йде атака на цінності інклюзії та толерантності. В той час, як ми визнаємо права кожного висловлювати свою точку зору в здоровому демократичному суспільстві, європейський і євроатлантичний шлях України включає повноцінний захист і підтримку людської гідності, рівноправність в користуванні правами людини і рівні можливості для кожного. Ми і надалі будемо підтримувати реформи в Україні і ми стоїмо поряд із ЛГБТІК-українцями, їхніми сім'ями та організаціями громадянського суспільства.» Цікаво, на підставі чого реформи в Україні чомусь прив’язано до ЛГБТ?

Окрім цього, важливою є кінцівка звернення, де посли м’яко натякають, що вони дуже хочуть, аби Україна ратифікувала Стамбульську Конвенцію, і головне - підтверджують, що повна імплементація цієї конвенції збільшить не тільки захист жінок, але й захист  ЛГБТІК-людей в Україні. Чому??? А тому, що конвенція вводить гендерну ідеологію поруч із боротьбою з насильством.

«Ми продовжуємо закликати Україну повністю імплементувати Національну стратегію з прав людини та відповідний план дій і вжити інших необхідних кроків для забезпечення втілення всесторонніх анти-дискримінаційних заходів. Ми також підтримуємо прагнення українських жіночих та ЛГБТІК організацій до ратифікації Стамбульської Конвенції, яку Україна підписала в 2011 році. Ми вважаємо, що повна імплементація цієї конвенції збільшить захист жінок і ЛГБТІК-людей в Україні.»

Україна не має потреби у ратифікації Стамбульської Конвенції, бо її закони більш досконалі в боротьбі з насильством

У грудні 2017 року Верховна Рада України прийняла закони про запобігання  домашньому насильству №4952, № 5294 (ці закони було розроблено для того, щоб реалізувати те, що вимагає Конвенція, але з них видалили аспекти, які стосуються гендерної ідеології та сескорієнтації).  За свідченням авторів законів та багатьох експертів, ці закони створили більш досконале законодавче поле, ніж те, що пропонує конвенція, а тому ратифікувати Стамбульську конвенцію немає необхідності Україні! Також акцентуємо увагу, що ці закони підтримала Всеукраїнська рада церков, яка також виступає проти насильства, але без змішування його з гендерною ідеологією.

Дослідження показали, що запровадження принципів конвенції лише погіршить ситуацію з жіночим насильством. 

Так, соціологічне дослідження польського Інституту правової культури «Ordo Iuris», проведене в країнах Європи, показує, що  серед усіх країн ЄС найбільше жінки зазнають насильства у Данії (52%), Фінляндії (47%), Швеції (46%), Голландії (45%), Великій Британії (44%), Франції (44%), тобто у державах, де принципи Стамбульської Конвенції та так звана “гендерна рівність” вже давно діють на усіх рівнях. І навпаки, найменший показник насильства зареєстровано у Португалії – 24%; Мальті – 22%; Словенії – 22%; Кіпру – 22%; Іспанії – 22%; Польщі – 19%.

Понад 20 мільйонів українців проти ратифікації Стамбульської конвенції як інструменту гендерної ідеології

Варто підкреслити, що значна більшість українців, не підтримують ратифікацію Стамбульської конвенції. Так, станом на квітень 2020 року близько 90 рад різних рівнів (у тому числі 12 обласних), які представляють понад 20 мільйонів осіб, звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України з вимогою припинити спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію). 

Конвенція запроваджує гендерну ідеологію, поруч з  боротьбою з  насиллям

Цікаво, що основна частина конвенції присвячена благородній меті - боротьбі з насиллям. Проти насилля також виступають всі церкви та релігійні організації. Однак вчитуючися в конвенцію ми бачимо, що в  декількох статтях, конвенція замість біологічної статі – sex використовує термін гендер – gender («соціально закріплені ролі, поведінка, діяльність і характерні ознаки, які певне суспільство вважає належними для жінок та чоловіків ( ст.3 Конвенції), що в цілому підміняє собою поняття біологічної статі (жінка і чоловік). Тепер стать людини це не те ким ти народився а ким ти відчуваєш себе, одним із десятків гендерних ідентичностей.

Цікавим також є те, що документ не згадує про чоловіків-жертв, так само – і про жінок, які постраждали від насильства з боку представників своєї статі. Фактично автори конвенції відводять чоловікам роль насильників, жінкам – жертв. Чи це не є “гендерними стереотипами”, проти яких борються творці конвенції? Додамо, що захист однієї групи населення (у тому числі за статевою ознакою) суперечить діючій Конституції України щодо прав та рівності всіх громадян перед законом (Конституція України, стаття 21, 24).

Ратифікація Конвенції також може створювати умови для обмеження свободи віросповідання. Адже передбачає «спеціальні заходи, які є необхідними для запобігання насильству за гендерною ознакою та захисту жінок від насильства за гендерною ознакою, які не розглядаються як дискримінація» (ст.. 4). Під цю статтю можна підвести критику гомосексуальної поведінки чоловіків, трансексуалів, «мову ненависті».

Нагадаємо, що 12 країн – членів Ради Європи – підписали, але не ратифікували Стамбульську конвенцію (серед них такі держави, як Велика Британія, Болгарія, Угорщина, Греція, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Словаччина, Хорватія, Угорщина).

333 громадські організації Європи (Болгарії, Хорватії, Угорщини, Латвії, Литви, Мальти, Румунії, Словаччини та України) закликали Генерального секретаря Ради Європи Турб’єрна Ягланда, голову Комітету Міністрів Ради Європи Андерса Самуельсена та Виконавчого секретаря Стамбульської конвенції Бріджит О’Лоулін усунути ідеологічні та суперечливі поняття «гендер», «гендерна ідентичність», «сексуальна орієнтація» з тексту Стамбульської конвенції.

 

Враховуючи зазначене Україна не має потреби у ратифікації Стамбульської Конвенції, бо її закони більш досконало регулюють питання запобігання та протидію насильству  ніж те, що пропонує Конвенція.

Закликаємо активно молитися, аби Господь не допустив руйнування моральних та сімейних цінностей в нашій державі. 

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!