Прем'єр-міністр України взяв участь у загальнонаціональному телемарафоні "Україна за сім'ю"
Новини Всеукраїнського Собору
09.06.2020
7 червня відбувся загальнонаціональний телемарафон "Україна за сім'ю", у якому взяли участь всі, хто вболіває за сім'ю: представники влади, дипломати, глави церков та релігійних організацій, суспільні експерти, лікарі, психологи, політики, науковці, педагоги, лідери думок, представники просімейних організацій

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Програма телемарафону була насиченою. Крім виступів спікерів, звучали кращі музичні номери, зокрема від переможців шоу "Голос України" Олександра Клименка та Антона Копитіна, інтерактивні конкурси, розіграші призів, спілкування з глядачами.

Особливим учасником телемарафону став Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який знайшов час у своєму щільному графіку для цього важливого заходу.

У своєму виступі він зазначив важливість сім'ї, зокрема він сказав: "Сім'я — це оаза, де ми знаходимо відраду та підтримку, і це важливо зараз, у часи постійних викликів."

Також Денис Шмигаль привітав українські родини зі святом Трійці та подякував церквам і священикам за активну соціальну роботу.

У свою чергу, Глави церков акцентували увагу на важливості підтримки інституції сім'ї з боку держави та суспільства.

Зокрема, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зазначив:

"З волі Божої сім'я виникла раніше за будь-які інші людські інституції… Будівництво сім'ї можна порівняти з будівництвом дому… Це будівництво має мати тверду основу. Ця основа, без якої неможливо підтримувати тепло сімейної злагоди, — це присутність у нашому житті Господа Ісуса Христа".

Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) наголосив, що сім'я — це дар від Бога, який ми повинні берегти.

"Сім'я — це найважливіша клітина будь-якого суспільства. Сьогодні так важливо внести ось ці цінності, які ми називаємо сімейними, в той новий світ, в нову культуру, яка повстає на наших очах", — зазначив він.

Читайте також: Резолюція загальнонаціонального телемарафону «Україна за сім'ю»

Координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов закликав до наступного:

"Потрібно відновити в українському законодавстві термін людської статі, який практично зник. Треба припинити нав'язування суспільству і тим паче —фінансування державою гендерної ідеології. Нам треба перейти від розмов до створення державної установи, що повинна підтримувати, опікуватись сімейної політикою в Україні. Ну і, безумовно, конче необхідні потужні, реальні державні програми щодо підтримки молодих сімей, мотивації збільшення в сім'ях дітей, підтримки і правильного виховання дітей і української молоді".

Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба акцентував на відповідальності батьків у вихованні дітей:

"Наша відповідальність перед Богом — це виховання наших дітей. Дитина має виховуватись у сім'ї. Батьки мають піклуватися про фізичне здоров'я, моральний і духовний розвиток. У батьків є відповідальність за виховання, держава підтримує саме оцю батьківську відповідальність за власну дитину".

Також М. Кулеба подякував тисячам сімей, які прийняли до себе дітей сиріт, які займаються їх вихованням і люблять їх.

Головуючий у Раді євангельських протестантських церков України Валерій Антонюк наголосив на культурній складовій у процесі розбудови родини:

"Культура і сім'я — нерозривні частини збудування у нашому суспільстві. Я закликаю усіх прививати культуру з дитинства нашим дітям. Україна буде успішною, коли наша культура відображатиме високі моральні стандарти".

Головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій Василь Райчинець зазначив:

"Відповідальність має бути не лише у відносинах між чоловіком і жінкою, але і між батьками і дітьми. Я сьогодні прошу звернути увагу на сімейні цінності, а це означає не тільки бути споживачем, а й нести відповідальність! У відносинах має бути взаємоповага, щоб родина була щасливою".

Учасники марафону мали на меті привернути увагу суспільства та влади до моральних і духовних основ родини і шлюбу, які необхідні для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей. Адже сім'я — це найвища цінність українського народу. Це основа міцної та процвітаючої держави.

У Резолюції загальнонаціонального телемарафону «Україна за сім'ю» учасники події наголосили про необхідність формування державної сімейної політики; на тому, що гендерна ідеологія не повинна впроваджуватися в законодавство України; на проблематиці комерційного сурогатного материнства та на інших важливих ініціативах щодо інституту сім’ї.

Повний текст Резолюції тут.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Новини Всеукраїнського Собору
Останні новини
Останні новини