У Пентагоні створили пристрій, який видаляє COVID-19 з крові
Covid-19
15.04.2021
Вчені Пентагону, що працюють у секретному підрозділі, організованому в розпал холодної війни, створили мікрочіп для імплантації під шкіру, який виявить інфекцію COVID-19, і революційний фільтр, який може видалити вірус із крові при приєднанні апарату для діалізу

Команда Агентства оборонних дослідницьких проектів (DARPA) роками працює над запобіганням та припиненням пандемії.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Вони оцінюють проблеми та придумують рішення, які часом більше схожі на сюжет науково-фантастичного роману, ніж результати робочої лабораторії, пише rodyna.org.ua.

Одним із своїх нещодавніх винаходів, про який вони розповіли «60 хвилин» у ніч на неділю, був мікрочіп, який виявляє зараження COVID у людини до того, як вірус може спалахнути.

Мікрочіп, безсумнівно, викликає занепокоєння серед деяких державних органів, які імплантують мікрочіп громадянину.

Посадовці, які говорили з командою “60 хвилин”, заявили, що Пентагон не хоче відстежувати кожен ваш крок. Більш детального пояснення не давали.

Полковник у відставці Метт Хепберн, армійський лікар-інфекціоніст, який керував реакцією DARPA на пандемію, показав команді “60 хвилин” тканинний гель, розроблений для постійного тестування крові.

“Ви розміщаєте його під шкіру, імплант говорить вам, що всередині організму відбуваються хімічні реакції, і цей сигнал означає, що завтра у вас будуть симптоми”, — пояснив він.

Він сказав, що їх надихнула боротьба за припинення поширення вірусу на борту корабля USS Theodore Roosevelt, де у 1271 члену екіпажу виявили позитивний результат на коронавірус.

“Це як світло контрольного двигуна, — сказав Хепберн — Моряки отримували сигнал, а потім самостійно проводили забір крові та тестували себе на місці. Ми можемо отримати цю інформацію за три-п’ять хвилин. Коли ви скорочуєте цей час, діагностуєте та лікуєте, ви зупиняєте інфекцію”.

Читайте також: Українці зможуть купувати вакцину проти ковіду не раніше листопада, — Арахамія

Збройні Сили, ймовірно, дуже скептично ставляться до нового винаходу.

У лютому газета The New York Times повідомила, що третина військовослужбовців відмовилася приймати вакцину, висловивши занепокоєння тим, що вакцина містить мікрочіп, призначений для спостереження за реципієнтами, що вона назавжди вимкне імунну систему організму або що це та чи інша форма управління та контролю.

Ще одним винаходом команди Хепберн є фільтр, який поміщають на діалізний апарат, і він відфільтровує вірус із крові. Експериментальне чотириденне лікування було проведено «Пацієнту 16», військовому, який перебував у реанімації з відмовою органів та септичним шоком.

“Ви пропускаєте його, і він виводить вірус і повертає кров назад”, — сказав Хепберн.

За кілька днів Пацієнт 16 повністю вилікувався.

FDA дозволила фільтр для екстреного використання, і він використовувався для лікування майже 300 критично хворих пацієнтів.

Інше агентство Пентагону, Об’єднаний інститут патології, вивчає зразки тканин солдатів та моряків, інфікованих патогенами у всьому світі. Вони мають у своїх лабораторіях тканини пацієнтів, інфікованих іспанським грипом, 100 років тому, а в 2005 році команді з лікарні на горі Синай та Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC) вдалося відтворити вірус. Вчені також знайшли тих, хто вижив, і виготовили антитіла до летального вірусу.

Член команди, доктор Джеймс Кроу, знайшов спосіб знайти антитіла у флаконі з кров’ю. Розроблена ним технологія була використана для вироблення антитіл проти COVID-19.

У цей час вони працюють над способами, щоб прискорити фактичне вирощування антитіл — процес, який наразі триває три тижні на 7500 доз.

“Ми починали з проби крові у тих, хто вижив, закінчували все це і робили ін’єкцію препарату протягом 60 днів”, — сказав він.

Інший учений, доктор Кайвон Моджаррад, зараз намагається створити вакцину проти всіх коронавірусів.

“Це не наукова фантастика, це науковий факт, — сказав він у шоу. — У нас є інструменти, у нас є технології, щоб зробити це все просто зараз”.

За його словами, мета полягала в можливості прищепити людей проти смертельних вірусів, які навіть не були ідентифіковані.

“Це віруси-вбивці, яких ми не бачили і навіть не уявляли. Ми будемо захищені”, — сказав він.

Джерело: rodyna.org.ua

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Covid-19