Іспанські психологи критикують закон, який дозволяє змінити стать неповнолітнім
Загрози та виклики
22.07.2021
Новий законопроект про зміну статті викликав обурення у іспанських психологів, адже доступність цих процедур для неповнолітніх, представляє велику загрозу, як для фізичного так і для психічного здоров’я підлітків. Також не варто забувати про те, що такі медичні послуги можуть призвести до незворотніх наслідків, з якими потім доведеться жити все життя.

У червні Іспанський уряд затвердив сумно відомий «транс-закон». Згідно закону, стать може змінити кожен, для цього не потрібно навіть проходити гормональну терапію, медичну консультацію або судову процедуру, достатньо просто власного бажання пацієнта. Доктор Маріола Фернандес з іспанського Товариства психології та феміністичної психотерапії зазначила, що автори проекту взагалі не консультувались з науковою спільнотою з цього приводу.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Інший психолог, Лаура Редондо, також зазначила, що закон, схвалений лівоцентристським кабінетом Педро Санчеса, не має під собою ніякого наукового підґрунтя, і тому представляє серйозну загрозу, оскільки дозволяє 12-річним дітям змінити свої імена на імена протилежної статі.

«Це занадто рано. У дітей такого віку ще немає такої психічної зрілості, якої зазвичай досягають у віці 20 років», - додала Редондо.

Іспанська єпископальна конференція та численні організації мирян-католиків також розкритикували законопроект про зміну статі.

Міністр з питань рівності Ірен Монтеро, яка і була ініціатором законопроекту, коротко представила його на прес-конференції одразу після засідання Ради міністрів, на якому він був затверджений. Вона пояснила, що змінити стать транссексуалів у цивільному реєстрі можна буде з 12 років та слід зазначити, що до 16 років це буде можливо тільки за згодою батьків або опікунів. Після досягнення людиною 16 років, достатньо просто подати заяву про бажання змінити стать.

За матеріалами: stacja7.pl

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та виклики