П’ять правил поведінки для християнської молоді в соціальних мережах
Молоде життя
10.05.2021
Соціальні медіа стали великою частиною нашого життя і змінили наш спосіб взаємодії один з одним. Сьогодні це цілий всесвіт з спілкуванням, розвагами, навчанням і т.д. Якщо його правильно використовувати – він може послужити на користь, але часто, він затягує настільки сильно, що приносить лише проблеми, особливо це стосується підлітків та молоді.

1 Коринтян нагадує нам, що ми покликані жити для Бога, і це стосується ВСІХ сфер нашого життя.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Тож, коли ви їсте, чи коли ви п'єте, або коли інше що робите, усе на Божу славу робіть! Не робіть спокуси юдеям та гелленам, та Церкві Божій, як догоджую й я всім у всьому, не шукаючи в тому пожитку свого, але пожитку для багатьох, щоб спаслися вони» .

Існує 5 ключових моментів, які всі християни повинні брати до уваги користуючись соціальними мережами.

1. Не використовуйте це як основний спосіб спілкування

Однією з багатьох переваг Інтернету є можливість спілкуватися на величезній відстані та підтримувати дружбу, яка в іншому випадку була б неможливою.

Але як щодо того, що ми часто використовуємо соцмережі для спілкування з тими, хто живе поруч? Ми створені як соціальні творіння,  не можна замінювати спілкування віч-на-віч на щось інше. Ми повинні виявляти свою любов до братів, перебуваючи безпосередньо з ними, якщо це можливо.

2. Будь собою

Такі соцмережі як Facebook, Twitter та Instagram, дають нам можливість показати себе такими, якими ми є: наші інтереси, речі, які ми робили у вихідні і т. д. Однак дуже легко в соцмережах лицемірити та грати роль, намагатися відповідати трендам натовпу, не бути тим, ким ти є насправді. Це особливо поширено серед підлітків.

Як говорить Джеймс К. А. Сміт у уривку зі своєї книги Imagining The Kingdom: How Worship Works, підлітки постійно слідкують за "знаменитостями" в Facebook, Instagram і т. д. І в нескінченному змаганні за схвалення однолітків вони дотримуються певної поведінки, щоб максимально бути схожими на натовп.

Як християни, врятовані благодаттю Божою, ми покликані прославляти Його тим, ким ми є, а не тим, що вважається крутим для більшості.

3. Подумайте, перш ніж щось публікувати

Якщо ми хочемо прославляти Бога в соціальних мережах, нам слід серйозно думати на тим, що ми там робимо та публікуємо. Християнам потрібно тричі ПОДУМАТИ, перш ніж оновлювати статус, публікувати фотографії чи коментарі.

Чи виражають Ваші твіти Божу любов? Ваші фотографії у Facebook  орієнтовані лише на вас (хвастощі, селфі, тощо), чи й на інших? Ваші фотографії в скромності та побожності, чи там зображене ваше тіло «у всій красі»?

Якщо ви довіряєте Ісусу, то все, що ви публікуєте, має відображати надію на Нього (1 Петра 3:15).

4. Подумайте, перш ніж лайкати та підписуватися на щось

Подібно до того, що ми публікуємо, речі, які нам подобаються, є люди/сторінки, за якими ми стежимо на сайтах соціальних мереж. Вони теж розкривають наші позиції та переконання оточуючим.

Знову запитайте себе: це любов? І це ще –  чи не суперечить це Євангелії?

Якщо ви підписані на дівчат чи хлопців, що публікують «напівголі» фото в Instagram,  чи це не суперечить Біблії та Божому погляду на красу? Адже Він стежить за внутрішньою красою (1 Петра 3).

Тролінг або булінг  також не відображають того, що Бог приніс нам через смерть та воскресіння Ісуса Христа. Ми повинні постійно ДУМАТИ про наслідки використання наших соціальних мереж для поширення Євангелія. Про тих, хто може спокуситися через нас та нашу поведінку в соцмережах.

5. Будьте позитивними

У соціальних мережах ніколи не повинно бути місця для негативу чи хейту .

Апостол Павло каже, що ми повинні «робити усе без нарікання та сумніву», (Филип'ян 2:14), а сам Ісус закликає нас проявляти Божу любов у цьому грішному світі, щоб люди могли бачити, що ми Його учні (Іван 13:34-36).

Будьте позитивними та люблячими, люди помітять ваші переконання і пізнають через вас Божу благодать.

Якщо вам потрібно «випустити повітря» після важкого дня, поговоріть про це з близьким другом особисто, а не висловлюйте це в соцмережах. Як сказано в Біблії: «Правдивий друг любить за всякого часу, в недолі ж він робиться братом» (Приповісті 17:17). А ще краще – поговоріть з Богом! Він краще зрозуміє, ніж будь-яка людина (Филип'ян 4: 6-7).

За матеріалами: fervr.net

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Молоде життя