Рада Церков закликає Уряд припинити нав’язування гендерної ідеології в освіті
18.12.2019
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій висловила занепокоєння щодо підриву моральних основ виховного процесу в школах, що здійснюється за сприяння МОН під гаслами боротьби з дискримінацією.

У листах за підписом Головуючого у ВРЦіРО єпископа Віталія Кривицького, спрямованих до Президента та прем’єр-міністра України, наголошується на необхідності скасування атидискримінаційної експертизи підручників і освітніх програм через її ідеологічну заангажованість, повідомляє сайт ВРЦіРО.

Як зауважує Рада Церков, у батьківської спільноти викликають занепокоєння програма для видавництв і авторських колективів «Створюємо недискрімінаційний освітній контент» та програма дистанційного курсу «Антидискрімінаційні лінзи: проекція на освіту» для підготовки антидискрімінаційних експертів, а також сама антидискримінаційна експертиза підручників і освітніх, запроваджена наказом МОН України.

Раніше у зверненні до міністерства ВРЦіРО вже наводила перелік конкретних зауважень до антидискримінаційної експертизи та приклади її ідеологічної заангажованості, яка зневажає такі суспільні ідеали, як повна сім’я з батьком і матір’ю, шлюб як союз чоловіка і жінки, релігійну самобутність українського народу, що натомість захищається Конституцією України.

Крім цього, сама гендерна ідеологія, на думку ВРЦіРО, є згубною для будь-якого суспільства, оскільки підміняє поняття біологічної статі кількома десятками гендерів за принципом самоідентифікації. Такий підхід може мати негативні психологічні наслідки, особливо для дітей, адже рівень випадків суїцидів сягає 41% серед трансгендерних людей, що в кілька разів перевищує показники серед решти населення (4,6%), які не страждають гендерною дисфорією.

Найкращі наукові дослідження щодо гендерної дисфорії (наукові дані, які цитують навіть гендерні активісти) свідчать, що від 80% до 95% дітей, які виявляють суперечливу гендерну ідентифікацію, надалі будуть ідентифікувати себе зі статтю їхнього тіла, якщо їм дозволять природньо розвиватися, без спонукання до зміни статі.

“Одним із пріоритетних завдань органів державної влади в умовах сьогодення вбачається сприяння зміцненню інституції сім’ї, поширенню через освіту конструктивних сімейних цінностей, належне виховання молоді. Сім’я, материнство та батьківство, природні чоловічі та жіночі ролі є базовими цінностями українського народу, столітнім надбанням українського ментального простору”,  наголошується у зверненнях ВРЦіРО.

Крім цього, біля тисячі учасників мітингу, які зібралися 17 грудня біля стін парламенту, окрім доопрацювання законопроекту №0931 вимагали припинити впровадження гендерної ідеології в системі освіти України.

Нагадаємо, що на початку грудня цього року 76 народних депутатів України з різних парламентських фракцій і груп закликали міністра освіти і науки України не порушувати законодавство, ініціюючи скасування схвального грифу для шкільної програми «Основи сім’ї».

Джерело: irs.in.ua