Рада включила до порядку денного законопроєкт, що дозволить українцям зберігати вдома канабіс
Загрози та виклики
30.06.2021
Верховна Рада включила до порядку денного сесії президентський законопроєкт № 5596 щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності

Як повідомляє УНН, депутати 244 голосами “за” внесли зміни до постанови “Про внесення змін до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання”.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Ухвалена постанова включає до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради 45 законопроектів. Зокрема, законопроєкт про медичний канабіс 5596. 

Враховуючи текст законопроєкту ми знову бачимо, як лобісти під лозунгами про турботу про пацієнтів та для наукових цілей, пропонують ввести фактично вільний обіг канабісу/марихуани. 

Закон пропонує визначення лікарські коноплі з низьким вмістом тетрагідроканабінолу – сорти рослин роду коноплі (Cannabis), вміст тетрагідроканабінолу у сухій масі яких становить від 0,2 відсотка до 1 відсотка; лікарські коноплі з високим вмістом тетрагідроканабінолу – сорти рослин роду коноплі (Cannabis), вміст тетрагідроканабінолу у сухій масі яких перевищує 1 відсоток; промислові коноплі – сорти рослин роду коноплі (Cannabis), вміст тетрагідроканабінолу у сухій масі яких не перевищує 0,2 відсотка.

Згідно з проєктом закону, до наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів НЕ НАЛЕЖАТЬ промислові коноплі, товари, які вироблені з них, продукти їх переробки, якщо вміст тетрагідроканабінолу у сухій масі таких товарів чи продуктів переробки не перевищує 0,2 відсотка.

Законопроєктом дозволяється ввезення і зберігання канабісу іноземцями та громадянами України в обсязі, що не перевищує обсяг, визначений рецептом лікаря, виданий такому пацієнтові. 

Щоб отримати ліцензію на виготовлення канабісу, суб’єкту господарювання потрібен дозвіл Національної поліції на використання об'єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів. У ліцензіях на здійснення діяльності з культивування лікарських конопель зазначається перелік сортів рослин, які дозволяється культивувати, характеристики, площі й адреси (географічні координати) об'єктів та приміщень, в яких дозволяється здійснювати таку діяльність відповідно. Такий дозвіл видається суб'єкту господарювання Національною поліцією на безоплатній основі на строк дії ліцензії.

Регулювати обіг канабісу повинен Уповноважений орган у сфері обігу лікарських конопель, який визначається Кабінетом міністрів України. 

Однак, при корумпованості органів влади легалізація канабісу насправді приведе до того, що конопля та продукти з неї стануть доступними для широкої маси людей, а це стане причиною поширення наркоманії у суспільстві, особливо серед молодого покоління.

Раніше ми писали, що для допомоги хворим потрібно врегулювати питання і порядок реалізації наркотичних речовин для лікування чи знеболення. Адже чинне законодавство держави дозволяє отримати відповідні препарати за рецептом. 

Закликаємо молитися, щоб Господь не допустив легалізацію та безконтрольний обіг канабісу серед українського суспільства. Якщо ви проти, то закликаємо писати народним депутатам про позицію суспільства щодо даного законопроєкту. 

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини