В Україні запускають масштабну кампанію «Щедрик: магія Різдва»
Суспільство
12.12.2021
Міністерство закордонних справ України разом з партнерами запускає масштабну культурно-мистецьку кампанію «Щедрик: магія Різдва».
105 років тому в Києві вперше пролунав Щедрик — українська мелодія, яка стала символом різдвяних свят у всьому світі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Щедрик став інструментом української дипломатії тих часів і звучав у кращих концертних залах Чехословаччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Бельгії, Нідерландів, Великої Британії, Німеччини, Польщі, Іспанії. Про це повідомляє сайт МЗС України.

Наступного року виповнюється 100 років з моменту, коли Щедрик з шаленим успіхом виконали на сцені Карнеґі Гол у Нью Йорку. Після цього світове турне мелодії продовжилось у Мексиці, Бразилії, Аргентині, Уругваї, Кубі та Канаді.

З нагоди цих дат МЗС України разом з партнерами запускає масштабну кампанію «Щедрик: магія Різдва». Вона, як і український Щедрик, розпочнеться у Києві, щоб наступного року почати подорож світом. Вже запланована реалізація кампанії у США у 2022 році.

Цьогоріч у Києві відбудуться такі заходи:

18 грудня (початок о 18:00) — концерт на Михайлівській площі, під час якого прозвучить як мелодія «Щедрика», так і інші українські різдвяні колядки та пісні у виконанні відомих українських співаків, знаних хорів та оркестрів.

Захід організовує Міністерство культури та інформаційної політики разом з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти.

18 (20:00-23:00), 19 (17:00-23:00) та 25-26 грудня (17:00-23:00) — відеомапінг з історією Щедрика. В яскравій 2D та 3D анімації на будівлі Дипломатичної академії України (Михайлівська площа) будуть представлені чотири історичні етапи Щедрика: язичницький період й український контекст пісні, європейський, американський період та сучасність.

Захід організовує Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики разом з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Читайте також: Створено різдвяний банк добрих справ

12-16 січня (12:00-19:00) — мультимедійна інсталяція в Довженко-Центрі (вул. Васильківська, 1, м. Голосіївська). Мовою сучасного мистецтва, через використання звуку, проєкцій, анімацій, кінетичних об`єктів, глядачам буде показана історія музичної композиції «Щедрик», точки її перетину з історією України та світовою культурою.

Захід організовує Міністерство закордонних справ України.

Вхід на всі події вільний з дотриманням чинних карантинних вимог.

Посилання на Facebook подію: https://fb.me/e/4g69B7Pba

Проєкт реалізується за підтримки Посольства США в Україні та Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Авторка наративу проєкту — Тіна Пересунько, засновниця ГО «Інститут Леонтовича». Айдентика проєкту — Максим Шаповал, студент інституту Projector, курс Identity. Photinus studio — автори мультимедійної інсталяції та відеомапінгу (режисер — Олексій Сай). Партнер — Kyiv Academy of Media Arts, курс New Media. Технічний партнер мультимедійної інсталяції — компанія Epson.

Суспільство
Останні новини
Останні новини