Ліквідація Християнської етики та пропагування ЛГБТ першокласникам? Що чекати від гендерного аудиту освіти, який розпочав МОН
Загрози та виклики
13.08.2021
Як повідомляє сайт Міносвіти, 12 серпня в Міністерстві відбулось перше засідання робочої групи з гендерного аудиту

Зазначена подія викликає серйозну тривогу, адже про подібні плани ми чули ще раніше, але останнім часом ряд подій показав, що антисімейні та антихристиянські сили почали активну роботу в Міносвіти.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Церкву виганяють з освіти?

Яскравий приклад посилення впливу антисімейних та антихристиянських сил ми бачили зовсім недавно. Міносвіти спершу анонсувало, що предмети Християнської етики включать до програми обов’язкового викладання, християни раділи та перепощували цю інформацію.

Ліберальні сили спохопилися та спробували підняти хвилю народного гніву. Створили голосування у фейсбуку про те, чи люди проти викладання Християнської етики. Однак завдяки активності християн ці голосування показали, що 85% людей за викладання Християнської етики.

Після цього ліберальні організації задіяли свої гранти та почали приховану роботу через написання сотень звернень проти Християнської етики в школі.

І вони досягли успіху.

Повною несподіванкою стало те, коли минулого місяця МОН втиху виключило всі курси Християнської етики з програми освіти. А згодом стало зрозуміло, чому так сталося: так звана ліберальна організація «Демократична сокира» радісно декларувала, що це завдяки їх роботі на грантові кошти церкву вигнано з освіти. Про що це говорить? Що християни були малоактивні, і ліберальні сили змогли переконати чиновників, що нібито народ України проти церкви та Християнської етики.

Що буде далі? На прикладі інших країн, де народ не боровся за освіту дітей, ми бачимо, що на заміну просімейних та духовних програм приходять програми сексуального виховання для молодших класів, де з самого малечку дітям під видом просвіти пропагується мастурбація, сексуальні експерименти, нав’язуються різні сексуальні збочення, ЛГБТ, трансгендеризм, зміна статі тощо. Подібні програми вже починають друкувати і в Україні.

Якщо ви проти цього, то просимо максимально розповсюджувати цю інформацію та закликати християн до активних дій заради дітей та їх духовного і морального здоров’я. Необхідно підняти хвилю народного обурення, аби всі соцмережі просто горіли від одного послання – ми проти гендерного аудиту та гендерної ідеології в освіті та експериментів над нашими дітьми.

Міносвіти відкрило плани по впровадженню гендерної ідеології

12 серпня під час засідання зазначеної вище групи з гендерного аудиту Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко відкрито заявив про гендерні плани. 

«Україна має певні зобов’язання, взяті в межах міжнародної ініціативи “Партнерство Біарріц” з утвердження гендерної рівності. Зокрема, до кінця 2021 року необхідно розробити та затвердити наказом МОН методологію та критерії проведення гендерного аудиту закладів освіти, а також ухвалити план заходів з реалізації Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року», – зазначив Андрій Вітренко.

Під час засідання генеральний директор директорату європейської інтеграції Олександр Пижов зазначив, що гендерний аспект буде включено у стратегічних, програмних, проєктних, фінансових документах, планах та документах поточної діяльності МОН. 

Своєю чергою керівниця Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України Надія Зосім уточнила, що відповідно до підпункту 4 пункту 2 Плану заходів з реалізації зобов’язань Уряду України, взятих у межах міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» з утвердження гендерної рівності, МОН має провести навчання фахівців щодо проведення гендерного аудиту закладів освіти. 

Читайте також: У Румунії готують законопроекти про захист дітей від нав’язування гoмoсeксyалiзму

«Навчання фахівців є основним аспектом проведення гендерного аудиту. Тому важливо виокремити спеціалістів, які будуть займатись проведенням аудиту та забезпечити для них якісне навчання», – підкреслила Надія Зосім.

Зазначені вище плани міністерства викликають велику тривогу, адже фактично всі навчальні програми та вся діяльність і фінансування буде проводитися в розрізі того, як це сприяє просування нібито гендерної рівності, а по факту – гендерної ідеології дітям.

Рада церков проти просування гендерної ідеології через Партнерство Біарріц

Нагадаємо, що у письмових зверненнях Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) звернула увагу Президента України та Прем’єр-міністра, що держави-засновники «Партнерства Біарріц» у власних країнах зовсім по-іншому тлумачать поняття “гендерної рівності”, розуміючи під ним не відсутність дискримінації за ознакою статі, а запровадження гендерної ідеології, яка вважає нормою самостійне обрання людиною своєї “гендерної ідентичності”.

Таким чином, існує цілком реальна загроза для подальшого викладання в закладах освіти для школярів предметів духовно-морального спрямування – Християнської етики та програм з підготовки до подружнього життя на засадах традиційних сімейних цінностей.

Якщо ви проти таких речей, то просимо максимально розповсюджувати цю інформацію та закликати християн до активних дій заради дітей та їх духовного і морального здоров’я.

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та викликиОсвіта і наукаСуспільство
Останні новини
Останні новини