Стартував пілотний проєкт щодо роботи з сім’ями військовослужбовців
Все для сімей
24.01.2021
За ініціативи Головного управління морально-психологічного забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України розпочато пілотний проєкт щодо організації роботи з сім’ями військовослужбовців за стандартами НАТО.

Про це повідомляється на сторінці Facebook Генерального штабу ЗС України, зазначає Інформаційне агентство Міністерства оборони України

— Нашою метою є визначити спроможність посадовими особами морально-психологічного забезпечення бригад, полків Збройних Сил України, організовувати та проводити заходи соціальної підтримки сімей військовослужбовців за принципами, які застосовуються в арміях країн — членів НАТО, — зазначив виконувач обов’язків начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Генерального штабу ЗС України полковник Володимир Яцентюк.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Зокрема мова йде про психологічну підтримку сімей для подолання негативних наслідків проходження військової служби: тривалого відриву від родини, отримання психологічних травм під час участі в бойових діях тощо. Другий напрямок — соціальна підтримка неповних сімей, допомога під час переїзду до іншого населеного пункту та інше. Велику увагу планується приділити також самоорганізації сімей військовослужбовців. Так, за досвідом збройних сил США та Канади, в підрозділах планується створити групи «сімейної готовності», через які командування частини підтримуватиме зв’язок з кожною родиною військовослужбовця не залежно від місця її проживання.

— Усі опитування, соціологічні дослідження, які проводилися за останні роки в ЗС України, свідчать, що для військовослужбовця підтримка його сім’ї, питання її забезпечення, можливість спілкування з рідними — це головна потреба та цінність. Тому наша задача — створити такі умови проходження служби і можливості для самоорганізації сімей, щоб комплексно, разом забезпечувати готовність військовослужбовців до виконання завдань за призначенням, — пояснив начальник відділу соціальної роботи Головного управління морально-психологічного забезпечення Генерального штабу ЗС України полковник Володимир Кашлюк.

Експеримент триватиме до кінця квітня цього року і буде проводитися одночасно в трьох військових частинах Чернігівської, Житомирської та Херсонської областей. Планується, що участь у проєкті візьмуть обласні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, місцеві органи соціального захисту населення та громадські організації.

Джерело: Armyinform

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Все для сімейДобрі справи