Представник Кабміну обговорив з пастором Церкви добрих змін ситуацію з реабцентрами для наркозалежних
Загрози та виклики
05.09.2021
31 серпня директор Департаменту у справах релігій та національностей Секретаріату Кабінету міністрів України Андрій Юраш зустрівся з пастором «Церкви добрих змін», єпископом Церкви Божої України Геннадієм Мохненком

Йшлося про втручання силових органів у діяльність реабілітаційних центрів, які засновані протестантськими громадами.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє religion.in.ua з посиланням на фейсбук-сторінку Андрія Юраша.

Нещодавно Всеукраїснький Собор повідомляв, що до Ради Церков звернулися по допомогу через хвилю арештів учасників реабілітаційних проєктів наркозалежних.

"Інколи зустрічі стають справжнім дарунком долі, що відкриває нові перспективи і обрії. Саме такою стала сьогоднішня розмова з відомим на всю Україну пастором «Церкви добрих змін» і єпископом Церкви Божої України, батьком 35 дітей, яким він дав надію на успішне життя, засновником цілого ряду реабілітаційних центрів для дітей-сиріт, дітей з вадами, дітей зі складних сімей, наркозалежних та інших соціально невлаштованих громадян, уродженцем Маріуполя, з вікна квартири якого на 8-му поверсі багатоповерхівки видно заміновані поля перед Широкиним, героя спротиву російській окупації, який надихнув Голівуд на зйомки окремого фільму про нього, п‘ятидесятницького пастора, – Генадієм Мохненком. Одним словом, це Людина, що випромінює енергію і ділиться імпульсами, від яких заряджаєшся, немов від розетки", – пише Андрій Юраш.

Читайте також: 8 вересня відбудеться ІХ Національний Молитовний сніданок України

Він нагадує, що Геннадій Мохненко також письменник, автор філософсько-біографічної книги «Непедагогічна поема», де робить підсумки свого досвіду порятунку підлітків, які потребували особливого захисту і підтримки.

На зустрічі обговорювалася проблема існування реабілітаційних центрів, які організовують протестантські громади. Як відомо, правоохоронні органи (поліція та СБУ) часто втручаються в їхню діяльність через скарги щодо силового утримання у реабцентрах наркозалежних.

"Ось і зараз він гостро відчуває болі кількох реабілітаційних центрів, стосовно засновників яких, протестантських пасторів, висунуто несправедливі звинувачення. Бореться за кожне ім’я, доводить і засвідчує безпідставність звинувачень, зустрічається з десятками людей, щоб знайти точку опори у відстоюванні правди".

Андрій Юраш висловив надію, що проблема буде подолана: "Упевнений, що правда і ті, хто бореться за правду, обов’язково переможуть!"

Джерело: religion.in.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та викликиХристиянський світСуспільство
Останні новини
Останні новини