Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук доєднався до Різдвяного Молитовного сніданку
Національні молитовні сніданки
21.12.2023
У спільній молитві обʼєдналися представники духовенства, Парламенту України, Уряду України й дипломатичного корпусу

Також у режимі відеозвʼязку доєднались американські конгресмени та сенатори, зокрема, Спікер Палати представників США Майк Джонсон. 

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Передусім до учасників Молитовного сніданку звернувся Президент України Володимир Зеленський, пише rada.gov.ua.

«Я радий, що Київ належить до тих столиць, де панує свобода й люди можуть вільно сповідувати свою віру. Я пишаюся всіма, хто захищає нашу свободу й, попри всю силу російського зла, доводить, що наша з вами об’єднана сила дієвіша», — наголосив Президент України, висловивши вдячність усім, у чиїх молитвах у цей передріздвяний час звучатиме одне прохання — прохання про перемогу: «Про перемогу людської душі над агресією. Про перемогу нашої єдності над будь-якими корисливими інтересами, що можуть роз’єднати. І про перемогу України — про перемогу над злом, яке прийшло на нашу землю й має бути вигнане». 

Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук наголосив на важливості продовження традиції проведення в Україні Молитовних сніданків, адже вона набуває особливого значення в умовах протистояння ворогові, що зазіхнув на свободу й незалежність України. 

«Ми згадуємо сьогодні всіх українців і українок, які присвятили своє життя служінню Україні, яким так хочеться миру, але які ніколи не поступалися, не поступаються й не поступляться ворогові», — зауважив Руслан Стефанчук. 

Він акцентував, що спільна молитва є молитвою за героїчних воїнів, які тримають оборону й безстрашно йдуть у наступ, які захищають свій народ і перемагають зло: «Ми молимося, щоб усі вони повернулися додому — із фронту чи ворожого полону, молимося за шану та памʼять про полеглих». 

Також Руслан Стефанчук зазначив, що спільною молитвою Україна звертається й до міжнародних друзів і партнерів: «тих, які з перших днів вторгнення стали з нами пліч-о-пліч у боротьбі, що є не лише нашою, а цивілізаційною, світовою». Він висловив вдячність за всю надану підтримку й допомогу, водночас застерігши, що ворог все ще сильний і далі виношує хворобливі плани відновлення імперії, де домінує страх, поневолення та покора.

«Ми промовляємо Молитву за нашу велику Перемогу, якої ми так прагнемо та якої обовʼязково спільно досягнемо», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Зі свого боку, Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що був радий почути від Президента України Володимира Зеленського, що цього року святкування у США та Україні відбудуться в один день календаря — «і це вперше святкуємо Різдво у такий спосіб». «Я абсолютно переконаний, що ми й надалі будемо об’єднуватися для протистояння авторитарній агресії. Як і будь-яка нація, ми маємо свої великі виклики тут, удома, на які маємо відреагувати, але Америка стоїть за вас», — акцентував він.

Джерело: rada.gov.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Національні молитовні сніданкиХристиянський світСуспільство
Останні новини
Останні новини