Спілкуйся з дітьми їх мовою кохання
Все для сімей
19.06.2021
У своїй книзі «5 мов кохання» Гері Чепмен розповідає про те, що кожна людина має мову кохання на якій вона дарує любов іншим, а також мову, на якій вона приймає прояви кохання. Про мови кохання часто говорять тільки по відношенню до подружжя, але це також частково можна застосувати і до відносин батьків та дітей.

Кожна дитина потребує індивідуальний підхід не тільки у вихованні, але і у прояві любові. Майже всі батьки, у яких є більше однієї дитини, скажуть, що діти можуть бути зовсім різними за характером та способом сприйняття.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

До 5 мов любові належать фізичні прояви ласки, обмін подарунками, слова-підтвердження своїх почуттів, якісно проведений час разом та служіння один одному. Тож для кожного з дітей потрібно обрати свою мову.

Наприклад, для однієї дитини проявами любові можуть бути подарунки або маленькі сюрпризи. Для когось – це можуть бути фізичні прояви: обійми, тримання за руку, поцілунки і т.д.  Для деяких дітей особливе значення має гарно проведений час, наприклад, спільні тренування, ігри, походи у кафетерії або навіть разом готувати щось на кухні. Комусь потрібні слова, які б виражали кохання, підбадьорення, схвалення. А хтось відчуває кохання у послугах або діях, які люди роблять для них.

Бог полюбив нас і вклав це бажання любити та спілкуватися в наші серця. Тому дізнавайтесь про різні мови кохання, по-перше, у шлюбі, а по-друге по відношенню до  своїх дітей, і ви побачите, як це змінить атмосферу у вашому будинку. Навіть коли ваша дитина переживає якийсь важкий момент, спробуйте заспокоїти її за допомогою її індивідуальної мови кохання.

Джерело: godtv.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для сімей
Останні новини
Останні новини