Комітет із закордонних справ Конгресу США підтримав законопроект «Про підтримку релігійної свободи в Україні»
05.03.2020
Про це повідомив Координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов на своїй сторінці у Фейсбуці

Зокрема, у повідомленні Олександра Турчинова йдеться про наступне:

«Нещодавно, під час моєї поїздки до США, мав зустрічі з багатьма конгресменами, сенаторами та представниками держдепу. На кожній зустрічі я наголошував щодо незаконності та ганебності дій Росії проти України та про переслідування ними релігійних громад, порушення прав та свобод громадян на окупованих РФ територіях. Зустріч в Держдепі з Семом Браунбеком Спеціальним Послом Сполучених Штатів Америки з питань міжнародної релігійної свободи взагалі була присвячена виключно цьому питанню.

Учора Комітет із закордонних справ Конгресу США підтримав законопроект «Про підтримку релігійної свободи в Україні», в якому жорстко ставиться питання щодо порушень Росією релігійних свобод на окупованих територіях материкової України та в Криму.

Вдячний друзям України в США конгресменам, які внесли та підтримали цей законопроект. Сподіваюсь, що він буде схвалений та дозволить посилити тиск на країну-агресора, яка переслідує на окупованих територіях Криму та Донбасу священиків та вірян української православної церкви, протестантів, релігійних лідерів та активістів кримсько-татарського народу.

Тиск на Росію має бути постійним і повинен тільки посилюватися до повної перемоги відновлення територіальної цілісності нашої держави!»

Джерело: facebook.com

Фото: turchynov.com

Останні новини
Останні новини