Священнослужителів, які прибули на острів Зміїний з ціллю допомогти постраждалим, взяли у полон російські військові
Війна
01.03.2022
Священнослужителі Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники, відреагували на новину про те, що серед наших захисників на острові Зміїний можуть бути загиблі та поранені і негайно рушили на допомогу. Вони відправились до острова на цивільному судні МПРС "Сапфір", з гуманітарною допомогою.

Але благим цілям християн перешкодили російські військові, які захопили їх у полон. Військово-Морські сили Збройних сил України вимагають від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбероб першими знати важливі та актуальні новини!

«Звертаємось до світової спільноти, до вірян усіх церков з проханням вжити усіх можливих заходів впливу на РФ задля повернення наших громадян» - заявляють ВМС ЗС України.

ВМС ЗС України зазначили, що незаконне захоплення цивільного судна - некомбатанта, що не здійснювали жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права.

Щодо морських піхотинців та прикордонників з острова Зміїний, то всі вони живі та здорові, однак також перебувають у полоні.

"Підсумовуючи сказане, хочемо додати, ворог вкотре продемонстрував свою сутність. І знов довів, що віри і правди в його діях і словах немає.

А своїх побратимів ми чекаємо з нетерпінням і всією душею" – йдеться в повідомленні ВМС ЗС України.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Війна