Розпочався Всеукраїнський телемарафон на захист «Основ християнської етики» (ВІДЕО)
30.07.2020
Всеукраїнський телемарафон на захист шкільного предмету «Основи християнської етики» стартував на телеканалі «Рівне 1» 28 липня

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

З посланням до учасників марафону звернувся старший єпископ Української церкви християн віри євангельської Михайло Паночко

«У 90-ті роки відкрилися двері для навчання наших діток у школах християнських і моральних цінностей. Ми думали, що так буде далі, буде поширюватись та поглиблюватись. Ми інтенсивно долучилися до цього процесу, вклали чимало зусиль, фінансів для підготовки і друкування підручників християнської етики», йдеться у зверненні.

За його словами, була надія на те, що це принесе добрий результат, адже діти гарно реагують на предмет, їм цікаво на уроках християнської етики. І той факт, що цей предмет був запроваджений лише у якості факультативу, свідчить про те, що моральне навчання не є пріоритетом у нашій країні, і це дуже прикро, бо це дасть дуже плачевні наслідки, зауважив старший єпископ.

Читайте також: Євросоюз почав шантажувати Польщу фінансовими санкціями за вихід із Стамбульської конвенції. Гендерна диктатура в дії

«Ми зі своєї сторони закликаємо усіх чесних, мудрих, патріотів України, щоби християнська етика не була витіснена із наших шкіл… Добре, якщо в сім’ї дітям прищеплять моральні християнські цінності. А там, де батьки не навчають дітей, школа мала би бути тією базою, де їх навчать не тільки географії чи математики, але й того, що буде супроводжувати все життя. Того, що стосується духовного стану людини. Цей найкращий предмет покликаний формувати дитячу душу з гідністю, з чесністю, з любов’ю, добротою і милосердям. Може, серед несприятливого середовища виростуть порядні люди, які будуть у різних органах влади, будуть керувати розумно, без брехні, без корупції і будуть запалені бажанням щось корисне зробити для нашого краю», — підкреслив Михайло Степанович.

Старший єпископ висловив жаль, що до Міністерства освіти прийшли люди, які забувають, що слово «освіта» належить до духовного стану, воно походить від Біблії, елементи якої закладені у предмет «християнська етика». Тому закликає усіх докласти максимум зусиль, щоб не допустити витіснення предмету зі шкільної програми.

Джерело: chve.org.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!