Тепер це не «біоматеріал» - закон штату Огайо зобов’язав жінок гідно ховати своїх абортованих дітей
Європа та світ
13.01.2021
Тепер це не «біоматеріал» - в Огайо прийнятий закон, який забороняє утилізувати тіла абортованих дітей в звичайний спосіб, як біоматеріал після операції. Лікарі та пацієнти однаково відповідальні за гідне поховання або кремацію ненароджених дітей.

Губернатор штату Огайо підписав законопроект, згідно з яким тіла дітей, загиблих під час хірургічних абортів, повинні бути кремовані або поховані за рахунок абортної клініки. Відповідно до законопроекту, жінка, яка прийшла робити аборт, має надати письмове розпорядження щодо того, що вчинити з тілом її ненародженої дитини. У разі її відмови клініка, що проводить аборт, мусить обрати між кремацією і похованням у землі та оплатити це своїм коштом — якщо жінка не бажає, щоб убиту дитину поховали в іншому місці, ніж це передбачено закладом. Якщо лікарі або пацієнти не виконують ці вимоги, закон передбачає покарання в вигляді штрафу або позбавлення волі, повідомляє nbcnews.com

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Абортні клініки повинні будуть документувати кожен випадок і вести перелік місць, які використовуватимуться ними для кремації чи поховання останків. Закон передбачає кримінальну відповідальність першого ступеню для тих, хто свідомо не займається подальшою долею абортованих плодів. Жінка, що зробила аборт, не нестиме відповідальність у тому разі, якщо клініка не подбала про належне поховання останків. Нові вимоги закону стосуватимуться лише клінік, що надають «послуги» хірургічних абортів, і не поширюються на медикаментозні аборти, викидні чи завмерлі вагітності.

Раніше Палата представників Огайо вже ухвалювала два такі законопроєкти, але жоден з них так і не став законом. Майкл Ґонідакіс, очільник громадської організації Огайо «Right to Life», схвалив прийняття законопроєкту.

«Незалежно від того, чи ти за життя, чи за вибір, ми повинні погодитися з тим, що тіла немовлят не можна викидати у смітник», — заявив він. — «Ненароджені жертви абортів заслуговують на той самий базовий прояв людської порядності, який ми надаємо всім людям: гідне поховання. Хоча ми з нетерпінням чекаємо дня, коли більше не матимемо потреби шукати спочинку для понівечених тіл жертв абортів в Огайо, — ми пишаємось, що наш штат зробив ще один крок до визнання не тільки людської гідності ненароджених, але й нашої власної».

Читайте також: Які фрази негативно впливають на дитину: шкідливі поради для батьків

У травні 2019 року Верховний суд США підтримав частину закону штату Індіана, в якій вимагається кремувати або ховати останки вбитих під час абортів дітей, відхиливши іншу його частину, що забороняла проведення абортів на підставі статі, раси чи інвалідності дитини. Закон було підписано ще 2016 року; втім, апеляційний суд округу заблокував набрання ним чинності.

Штат Пенсильванія також розглядав схожі законопроекти, однак губернатор штату, представник Демократичної партії Том Вольф, пообіцяв ветувати цей закон, якщо той ляже на його стіл. Закон штату Техас від 2016 року також передбачав поховання або кремацію останків, що залишилися внаслідок абортів, викиднів чи позаматкових вагітностей, однак федеральний суддя заблокував його 2018 року.

Американський Союз громадянських свобод вже висловлювався проти законопроєкту, заявивши, що це створить нові фінансові витрати та навантаження на постачальників абортивних «послуг» та їх пацієнтів. Представник цієї організації Гері Деніелс назвав законопроєкт «законодавчим переслідуванням», що є «очевидною спробою створити незручності пацієнтам, зачинити абортні клініки та ув’язнити лікарів, що не виконуватимуть його вимоги».

"В Огайо ми ховаємо своїх померлих. Чому ми дозволяємо ненароджених дітей просто викидати  у смітник. Ми вважаємо, що ці заходи повернуть гідність не лише невинним людським життям, забраних абортами, але й нашій власній людяності", - сказала про-лайф активістка.

Губернатор штату Огайо Майк Девайн нещодавно підписав інший закон, який вимагає від жінки зустрічатися з лікарем, який проводить операцію, мінімум за 24 години до процедури. Жінка отримує матеріали для ознайомлення про загрози аборту, повинна підписати бланк згоди, перш ніж можна буде провести операцію.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини