14 штатів США подали до суду на TikTok через кризу психічного здоров’я підлітків
Молоде життя
09.10.2024
Понад десяток штатів США подали до суду на популярну соціальну мережу TikTok, звинувачуючи платформу у сприянні кризам психічного здоров’я серед підлітків

Група з 14 генеральних прокурорів із різних штатів заявила, що TikTok використовує функції, які провокують залежність у користувачів. Зокрема, мова йде про сповіщення, що порушують сон, відео, які зникають, змушуючи частіше переглядати платформу, а також фільтри та маски, що змінюють зовнішність.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на BBC.

За словами представників прокуратури, довготривале користування соціальною мережею не є безпечним, особливо для дітей. Підлітки, які постійно використовують TikTok, починають відчувати підвищену тривожність та сум.

Генеральна прокурорка Нью-Йорка Летиція Джеймс нагадала про трагедію, коли 15-річний підліток загинув після небезпечного трюку на даху вагона метро. Мати хлопця згодом виявила в його телефоні відео подібного контенту з TikTok.

Позови були подані в 13 штатах та окрузі Колумбія, де генеральний прокурор також звинуватив TikTok у нелегальній діяльності з переказу грошей через пропозицію віртуальної валюти. У заяві прокурори вимагають змінити функції платформи та накласти на компанію штрафи.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Молоде життяЗагрози та викликиЄвропа та світЗдоров'я
Останні новини
Останні новини